vineri, 5 decembrie 2008

Constantin Ticu Dumitrescu ne-a lasat singuri


Presedintele ales al PNTCD, Radu Sârbu, a declarat ca partidul “resimte dureros” pierderea unui membru marcant al partidului, Ticu Dumitrescu, “un simbol al rezistentei la regimul comunist ateu”, si promite ca îi va continua lupta, transmite corespondentul Mediafax. “Constantin Ticu Dumitrescu a fost un simbol al rezistentei la regimul comunist ateu, iar moartea lui reprezinta o pierdere pentru poporul român”, a spus Sârbu. Si Institutul National pentru Memoria Exilului Românesc (INMER) îsi exprima, prin vocea presedintelui Dinu Zamfirescu, regretul pentru moartea lui Ticu Dumitrescu: “Om politic de mare tinuta morala si un luptator neobosit în lupta împotriva comunismului”. Potrivit INMER, Dumitrescu a fost un “om politic de mare tinuta morala si un luptator neobosit în lupta împotriva comunismului”. “Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul si sa-i aduca pace”, precizeaza Zamfirescu.
Om politic inzestrat cu o grandioasa statura morala, fost detinut politic, fost senator PNTCD, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, initiatorul Legii Lustratiei, proiect vehement contestat de cei vizati.
A fost membru al Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.)
Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a spus despre despre Constantin Ticu Dumitrescu ca a fost un "om bun, curajos si puternic".
Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a aflat, vineri, de la jurnalistii aflati la Cotroceni, despre moartea lui Ticu Dumitrescu, despre care a spus ca a fost "un om bun, un om curajos, un om puternic, dar si puterea omulului depinde de cat te tine Dumnezeu in viata", informeaza Mediafax.
Intrebat daca a aflat despre moartea lui Ticu Dumitrescu, Quintus a raspuns, vizibil emotionat:
"Nu. Mi-ati dat o veste rea. Imi pare rau".
Fostul presedinte al PNL a aratat ca Dumitrescu "mai avea dreptul sa se bucure de tot ce a facut pentru detinutii politici si pentru rezistenta impotriva comunismului.
"El e prahovean ca si mine. Ne stim de o viata. A fost un om bun, un om curajos, un om puternic, dar si puterea omului depinde de cat te tine Dumnezeu in viata", a incheiat Quintus.
Trupul neinsufletit al lui Ticu Dumitrescu va fi depus in holul MIRA, fiind ultima dorinta a fostului detinut politic, care a fost torturat in beciurile acestei cladiri, a declarat directorul de cabinet al ministrului de interne, Gelaledin Nezir.

Dumnezeu sa-i ofere locul de odihna binemeritat in dreapta Sa!

3 comentarii:

Anonim spunea...

“PNŢCD este hotărât să îi continue lupta până când oligarhia de sorginte cripto-comunistă va fi înlocuită de democraţie în România” - Radu Sârbu.

Anonim spunea...

Stimate domnule Sarbu,

Ma incearca o foarte mare amaraciune vazand cum simbolurile reale ale Romaniei se sting unul cate unul in liniste, uitate sau ignorate imediat dupa trecerea lor in nefiinta. La fel cum (inca) ma mai indigneaza medaliile primite post-mortem - este oare nevoie de disparitia lor ca sa realizam ca suntem un pic mai singuri si ca ne-am pierdut o parte din identitate?
Mi se pare o decizie tardiva si ipocrita, in loc sa profitam de experienta de viata a domniei sale si sa realizam ca a fost un privilegiu sa avem printre noi astfel de oameni deosebiti, a fost, nu o data, improscat cu noroi si calomniat si nu este singurul, de altfel ...

Am fost membra a PNT-CD cu ani in urma (organizatia de elevi), inainte de a realiza ca Romania nu are sanse reale de schimbare cata vreme persoanele care ne reprezinta la nivel (nu exclusiv) politic fac parte din categoria promovata cu predilectie in comunism - persoane pentru care smecheria, aroganta, marlania, parvenitismul, oportunismul reprezinta mai mult decat norme de conduita.

Nu ma caracterizeaza aroganta insa nu ma pot abtine sa nu ma felicit pentru ca, in pofida optimismului meu nativ, am privit Romania cu realism si fara false sperante si am ales sa plec, cu cativa ani in urma,la Buxelles.

Ma doare, la fel de mult, sa vad singurul partid crestin-democrat cu traditie aproape distrus, in conditiile in care si liberalii si socialistii au oarecum cate doua partide (PD-L prin componenta PLD si PNL, respectiv PSD si PC) - in realitate, nici una din aceste
doctrine nu are reprezentare in Romania.

Cu aproximativ 2 ani in urma am avut o discutie cu cativa vice-presedinti ai PNT-CD pentru ca imi doream (si inca imi mai doresc, un dram de naivitate tot a mai ramas se pare) o cariera politica, oferindu-ma expertiza pentru doua din cele 3 domenii de specialitate
ale mele - respectiv comunicare strategica si politica internationala. Mi-am oferit sprijinul cu atat mai mult cu cat urma in acel moment sa incep un stagiu la PE si imi doream o colaborare de durata desi, sincera sa fiu, existau in acel moment mult prea putine persoane in PNT-CD ce se regaseau in doctrina crestin-democrata. Iar dupa ce partidul a fost preluat de catre dnul Milut, situatia s-a degradat
as spune chiar aproape
iremediabil. Din nefericire, nu vad nici o alta modalitate de a salva partidul decat eliminarea oportunistilor si 'smecherilor'
si sunt mult prea multi ... Pe de alta parte insa, este momentul potrivit pentru 'renasterea' partidului pentru ca, pe perioada opozitiei, este mult mai usor de detectat si eliminat oportunismul decat atunci cand exista posturi de impartit.

Nu ma mira deci faptul ca PNT-CD si-a instrainat electoratul traditional, personal sunt atasata nu doar la nivel de doctrina politica ci si la nivel emotional de acest partid - am fost golanca in devenire' in Piata Universitatii, am purtat ecusoane cu 'Ratiu presedinte' la primele alegeri (chiar daca nu aveam varsta necesara pentru a vota) si stiu ce inseamna ura oarba a
electoratului FSN, am votat pana la aceste alegeri cu PNT-CD sau cu partide/aliante recomandate de PNT-CD insa anul acesta am preferat sa ignor alegerile, cu toate ca interesul meu privind politica este unul profesional, depasind nivelul civic.

Sper sa reusiti sa depasiti aceasta perioada de criza morala
si sa refaceti partidul insa pe baza unor criterii de selectie solide, care sa faca cinste istoriei acestui partid. In eventualitatea in care doriti sa ma contactati, adresa mea de e-mail este urmatoarea: loredana.vlasceanu@gmail.com

Cu stima,

Loredana Vlasceanu

Radu Sarbu spunea...

Stimata Doamna Loredana Vlasceanu, multumiri pentru suport.Va vom contacta .



Neamul nostru romanesc