miercuri, 14 ianuarie 2009

Cele trei cauze ale crizei


Presededintele PNTCD, Radu Sarbu,in calitate de analist economic se dovedeste a fi unul dintre cei mai sceptici romani. In opinia sa, va urma o perioada comparabila cu cea a ultimilor doi ani ai guvernarii CDR, alimentata de scaderea dramatica a exporturilor, reducerea intrarilor de
bani de la "capsunari" si comprimarea investitiilor straine. Fost presedinte al F.P.S., Radu Sarbu sanctioneaza atat criza economica, cat si cea morala din Romania si anticipeaza o durata a acesteia de cativa ani. Problema Romaniei de cativa ani incoace este aceea ca guvernatii actioneaza nu proactiv, ci reactiv, prioritatea lor fiind rezolvarea problemelor proprii, sustine Radu Sarbu, comparandu-i pe guvernanti cu lacustele.
Click aici pentru a viziona integral interviul

"Owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable. The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks, which will have to be nationalized, and State will have to take the road which will eventually lead to communism."

Karl Marx, Das Kapital (from his doctrine of the theory of surplus value - 1867)

8 comentarii:

Bursa Zvonurilor Politice spunea...

Succes in tot ce faceti.
www.bursazvonurilorpolitice.wordpress.com

Anonim spunea...

Nu sunt convins ca textul in engleza e chiar din Karl Marx. In primul rand ca, din cate stiu eu, creditele pt case au fost "inventate" la inceputul anilor 1900 in US ceea ce a dat sansa multor oameni sa aiba case in proprietate. Pana la ceasta "inventie" financiara putini oraseni aveau casele in proprietate.

In al doilea rand textul in engleza e o copie aproape identica a istoriei recente a "crizei". Mai degraba cinva a scris textul asta recent...

Claudiu Nicusan spunea...

Tocmai m-am intors dintr-o delagatie din Germania unde am regasit vechi taranisti care ne sustin. Sunt oameni de nadejde, dealtfel la unul dintre ei a stat o perioada Seniorul Coposu pentru tratament (Dr. Baican). Nu se poate ca romanii sa ramana blocati in proiectul fesenist la infinit.

Marius Mina spunea...

@Intr-adevar D-le Nicusan, PNTCD traieste mai mult in exil decat in interiorul tarii.Acolo e speranta .

Marius Mina spunea...

@Anonim , daca nu esti convins inca, mai ai timp...sa te convingi....

Anonim spunea...

aveti dreptate,
ma bucur
sa va reintilnesc pe blog,e mai simplu,desi locuim in orasul premierului...
remember..CCS ,
Festivalul Wurmbrand si...cineva care nu va cunostea

Anonim spunea...

Hmmm,vom plati scump deciziile actualului guvern,care ne inglodeaza in datorii imposibil de returnat

Anonim spunea...

vai de pula voastra ! radu sarbu analist economic ? uite unde a ajuns tara cu znaliza lui si uite unde a ajuns el cu aceasi analiza.



Neamul nostru romanesc