vineri, 12 septembrie 2008

Ţărăniştii sătmăreni candidează sub sigla PNL

Ieri, începând de la ora 10, la unul din localurile sătmărene, noul preşedinte al PNŢCD, Radu Sârbu, a susţinut o conferinţă de presă. Au mai fost prezenţi preşedintele Organizaţiei judeţene Satu Mare, Emil Naghi, vicepreşedintele acesteia, Gheorghe Berinde, Angel Miguel Sanchez, precum şi Lucian Marişca şi Gheorghe Sarkozi.

Preşedintele Naghi a spus că scopul partidului nu este acela de a supravieţui neapărat, ci de a supravieţui cu demnitate: “Candidaţii noştri nu vor merge mascat pe listele vreunui partid, ci pe faţă, pe cele ale Partidului Naţional Liberal”.

Radu Sârbu despre moralitate

Radu Sârbu a vorbit despre politica partidului pe care îl conduce, despre moralitatea politicienilor, şi a anunţat că membrii partidului vor candida la alegerile generale din noiembrie pe listele PNL.
Dânsul a alăturat două noţiuni care nu prea sunt campatibile, şi anume cea de moralitate şi de politică, susţinând că toţi candidaţii PNŢCD vor fi “oameni morali”, că al doilea precept al partidului după moralitate este cel privind naţionalitatea “luminată”.
Nou alesul preşedinte a abordat teme precum dezavantajele Tratatului României cu Ucraina, necesitatea modificării Constituţiei şi întronarea monarhiei în ţara noastră, dar şi teme privind scindarea partidului, respectiv inoportunitatea unei întâlniri “informale” a fostului preşedinte Miluţ în condiţiile în care la Congresul la care Radu Sârbu a fost ales preşedinte au participat reprezentanţi a 37 de judeţe din ţară, congres în care dânsul a fost ales cu mare majoritate de voturi.

Acuze la adresa fostului preşedinte

Radu Sârbu l-a acuzat pe fostul preşedinte Miluţ de faptul că nu l-a interesat partidul, ci evoluţia personală, şi a mai spus că acest partid are un trecut glorios şi, chiar dacă în prezent este unul considerat mic, are şanse de a redeveni unul important în spectrul politic românesc.
Radu Sârbu, şi-a exprimat regretul în ceea ce priveşte tulburările din ultimii ani petrecute în interiorul partidului. „Vom participa mascat la alegeri”, a declarat acesta. Din spusele acestuia reiese că Biroul Naţional se va orienta spre strategii politice. Una dintre acestea este aducerea pe vechul făgaş al ideologiilor partidului. „Revenim la politicile de pe vremea lui Coposu. Morala creştină trebuie să cupleze perfect la viaţa politică din România. Monarhia Constituţională este soluţia pentru români”, a adăugat Radu Sârbu. În viziunea lui Sârbu şi a preşedintelui filialei de la Satu Mare, Naghi Emil, Monarhia Constituţională ar arăta Europei orientarea României iar PNŢCD-ul nu şi-a declarat afinitatea spre o colaborare neapărat cu Regele Mihai. De altfel, tratativele de a candida la parlamentare sub sigla PNL au eşuat şi voci din interiorul partidului spun că potenţialii candidaţi de la Satu Mare ce trebuie desemnaţi până la 30 septembrie sunt Lucian Marişca şi Naghi Emil. „Alianţele din ziua de azi se fac, din păcate pe interese de grup”, a subliniat Radu Sârbu. În acest sens, pentru a se diferenţia de alte partide, ţărăniştii demarează o politică de protecţie pentru românii din diaspora şi consideră că România trebuie să revină la Constituţia din anul 1923. Adevărul e că după anul 1996, acest partid a pierdut toate luptele politice. De asemenea, Radu Sârbu contestă decizia uninominalului pe motiv că toţi candidaţii vor trece, inevitabil, prin filtrul partidului pe care îl vor sluji în continuare şi este dezamăgit că electoratul votează candidaţii propuşi şi nu proiectele acestora, fie că este vorba de Gigi Becali sau de Traian Băsescu. „Valorile în care am crezut trebuie să dăinuie. România a ajuns un exemplu negativ în UE”, a conchis acesta. La congresul din 24 august s-a elaborat strategia de a avea candidaţi în toate colegiile pentru a reuşi să obţină procentul dorit de 2,5%.

news.ro








Neamul nostru romanesc