miercuri, 27 august 2008

RADU SARBU SUNA ADUNAREA IN PNTCD


Presedintele PNTCD ales in functie de congresul extraordinar al partidului, Radu Sarbu, lansat astazi de la Cluj un apel catre toti taranistii "dati afara sau marginalizati de fosta conducere, tuturor celor care mai sunt membri, dar nu au activat in ultimul timp, sa revina in organizatiile din care fac parte".

"Fac acest apel pentru ca, asa cum am declarat si la congres, de acum PNTCD va reincepe sa faca politica, dupa foarte multi ani. S-a terminat cu excluderile si cu rearanjarea esaloanelor inferioare, partidul se intoarce cu fata catre electorat", a adaugat Sarbu.

Liderul taranist a precizat ca el nu este adeptul excluderilor si nu va exclude pe nimeni din partid, nici macar pe Marian Milut, desi este sceptic in ce priveste posibilitatea ca acesta sa accepte deciziile congresului extraordinar si sa se alature noii echipe.

Radu Sarbu a mai declarat ca saptamana viitoare va contacta in mod oficial liderii PNL si PD-L pentru a vedea in ce conditii ar putea sa incheie aliante politice sau electorale cu unul din aceste partide. El a precizat ca "in cazul in care nici unul din partidele amintite nu vor dori sa se alieze cu PNTCD in perspectiva alegerilor parlamentare, taranistii se vor angaja singuri in aceasta batalie electorala, vom participa si la alegerile din toamna si la toate alegerile care vor avea loc, deoarece un partid care nu este capabil sa sustina o oferta politica in campania electorala nu are ratiunea de a exista".

Noul lider al PNTCD considera ca discutiile asupra scandalului din partid sunt "o furtuna intr-un pahar cu apa, pahar de 1,3%, pe care vrem sa-l transformam in lac, apoi in mare si, in final, in ocean care sa preia puterea". Radu Sarbu nu a putut preciza in cat timp crede ca va realiza acest obiectiv.


Neamul nostru romanesc