joi, 21 august 2008

PNTCD importa lideri din SUA


Unul dintre liderii comunităţii româneşti din Statele Unite ale Americii, omul de afaceri Doru Năsui, va candida pentru postul de prim-vicepreşedinte al PNŢCD. El va face echipă cu fostul preşedinte al FPS, Radu Sârbu, titreaza Amos News.
Doru Năsui a fost Presedintele "Romania -NATO Alliance"(Alianta România-NATO) care s-a dizolvat dupa atingerea obiectivului-integrarea Romaniei in NATO. Originar din Maramureş, el provine dintr-o familie de foşti deţinuţi politici. În prezent, el este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri români din SUA şi conduce
American International Radio Inc., cel mai mare distribuitor Motorola din lume. Radu Sârbu, cel care este în prezent preşedinte al PNŢCD Cluj, va candida pentru postul de preşedinte al partidului. El i-a oferit primarului din Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, postul de preşedinte al Comitetului Naţional de Conducere, iar Gheorghe Ciuhandu a acceptat.De asemenea, cunoscutul actor Ion Caramitru ar urma să fie vicepreşedinte al partidului, împreună cu fostul ministru al Integrării Europene, Alexandru Herlea, în prezent membru al conducerii Partidului Popular European.Noua echipă de conducere ar urma să fie desemnată în cadrul congresului extraordinar al PNŢCD care va avea loc duminică, la Bucureşti.

Daca 26 de organizatii vor reusi sa mobilizeze si sa trimita la Bucuresti 343 de reprezentantii, Radu Sarbu va fi noul presedinte al PNTCD. El si-a ales o echipa formata din 10 oameni, secund urmand sa-i fie Doru Nasui, ca prim-vicepresedinte al partidului.

Congresul extraordinar PNTCD 24 August 2008


Gheorghe Ciuhandu: „Sâmbătă, în data de 24 august, vom organiza la Bucureşti un congres extraordinar. Necesitatea organizării acestui congres derivă din situaţia internă din partid, incluzând rezultatele foarte slabe obţinute la alegerile locale, precum şi necesitatea pregătirii unei conduite politice a partidului în alegeri.
În data de 5 iulie, am avut o şedinţă a CNC la Bucureşti, iar atunci am discutat despre aceste aspecte, deşi conducerea partidului (şi mă refer aici la domnii Miluţ şi Pavelescu) a evitat acest lucru. Eu am cerut atunci, ca preşedinte al CNC, să fie ridicate sancţiunile care s-au dat şi să nu se mai ia astfel de măsuri, dar s-a refuzat. Totodată, am cerut şi convocarea congresului. În data de 23 iulie, am avut, la Timişoara, o discuţie cu domnul Miluţ. Atunci am discutat ca, la congres, să se meargă pe moţiune unică, pe care să fie reprezentanţi ai organizaţiilor din toată ţara, şi să nu se mai facă excluderi până la congres. După câteva zile, a retractat, motivând că, datorită colaborării cu PNL nu mai e nevoie nici de BNC, nici de CNC, nici de congres. Totodată, a explicat că nu se poate merge în alianţă cu PNL deoarece protocolul încheiat de aceştia cu PD nu permite acest lucru. Eu nu sunt de acord cu o colaborare sub această formă (să avem oamenii noştri, dar să nu reprezinte partidul) ne privează de statutul de partid parlamentar, ar însemna să intrăm pe uşa din dos a parlamentului. Cum adică să demisioneze din partid candidaţii şi apoi să figureze ca independenţi în parlament şi să se reînscrie? Salutăm colaborarea cu PNL, dar o vedem sub forma unei alianţe, nu sub această formă.
La BNC-ul care a avut loc miercurea trecută, am constatat că jocurile sunt tranşate şi am aflat ulterior că am fi votat pentru convocarea CNC la Sinaia, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră la care este congresul. Nu este posibil aşa ceva. Fac apel la o atitudine echilibrată. Avem multe probleme: partidul nu şi-a îndeplinit obiectivele în alegeri, avem excluderi, BNC e blocat, se caută schimbări în organizaţiile judeţene (se pun oameni de paie, unii nici măcar nu sunt membri ai partidului). Dorim reintroducerea democraţiei interne în PNŢCD, dorim ca partidul să îşi păstreze identitatea, nu să fie agent electoral al altora la alegeri, să avem o participare demnă la alegeri, sub formă de alianţă de partide, dorim să se aleagă o nouă conducere aptă să realizeze aceste lucruri. Vom vedea câţi vor veni la Bucureşti, vom vedea câţi vor merge la Sinaia şi apoi vom trage concluziile.”

Viorel Sasca: „La noi în partid efectiv a fost democraţie, toţi şi-au putut exprima opiniile, am cerut doar ca situaţiile conflictuale să se discute în interiorul partidului. Ceea ce fac domnii Miluţ şi Pavelescu reprezintă grave încălcări ale statutului, acţiunile lor dovedesc lipsă de cultură politică şi chiar de respect faţă de partid şi membrii săi. Potrivit statutului partidului, CNC trebuie să aprobe înainte participarea partidului în alianţe, dar varianta de a trimite oameni să candideze pe listele altui partid nici nu există în statut. În plus, această variantă este şi imorală. Salutăm dorinţa PNL de a colabora cu noi, dar cred că şi ei îşi dau seama că sub această formă nu se poate. Eu m-am uitat pe protocolul încheiat de PNL cu PD şi nu am găsit nici o interdicţie pentru PNL de a merge în alegeri cu alt partid, dar poate nu e varianta completă pe site.
În ceea ce priveşte congresul - 64% din organizaţiile din ţară vor fi prezente la congres, ceea ce înseamnă că, din totalul de 684 delegaţi, vor fi prezenţi peste 400. Noi, în Timiş, avem 3 delegaţi de drept şi 92 aleşi”.

Gheorghe Ciuhandu:
„Momentan, avem o singură moţiune, pe cea a domnului Radu Sârbu, pe care o susţinem. Vrem ca în forurile de conducere ale partidului să fie reprezentanţi din toate zonele ţării. Momentan, avem din Bucureşti, Călăraşi, Olteniţa, Dolj, în rest, 2-3 din alte zone (cum e şi cazul Timişului). Domnul Miluţ a argumentat că, prin colaborarea cu PNL, nu mai e nevoie nici de BNC, nici de CNC, nici de congres. Or, acest lucru nu este adevărat. Problema nu este la PNL, căci este normal ca ei să negocieze condiţii cât mai bune pentru partidul lor. Eu de-abia în 23 iulie am aflat de negocieri, ni s-a spus doar că protocolul se va semna în câteva zile. Am fost chiar acuzat că boicotez negocierile cu PNL şi vreau să vând partidul la PD, ceea ce, pur şi simplu, este aberant. Eu doresc o colaborare cu PNL; dar sub forma unei alianţe între partide.”


Neamul nostru romanesc