joi, 29 ianuarie 2009

Programul anticriza este subordonat intereselor lui Basescu


Presedintele PNTCD, Radu Sarbu, este de parere ca guvernul condus de premierul Emil Boc subordoneaza masurile anticriza intereselor sale electorale, intrucat se apropie alegerile parlamentare si prezidentiale.
Sarbu a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa la Cluj, ca guvernul este caracterizat de masuri anticriza populiste, precum mentinerea unei cresteri economice prin subventionari de la bugetul de stat, mentinerea consumului sau protectia sociala, prin marirea alocatiilor pentru someri, informeaza NewsIn.
"Toate aceste masuri inseamna costuri! Vin europarlamentarele, iar tatucul lor, Traian Basescu, trebuie reales, asa ca guvernul Boc subordoneaza programul de combatere a crizei, intereselor sale electorale doptand masuri populiste, dar ineficiente in privinta reducerii deficitului de cont curent", a afirmat Sarbu.
El sustine ca masurile Guvernului Boc sunt cu atat mai grave cu cat ele se afla la polul opus fata de cele luate de Banca Nationala a Romaniei, care incearca descurajarea consumului "pentru a reduce deficitul de cont curent, in vederea mentinerii posibilitatii de a-l finanta".
BNR, in opinia lui Sarbu, ia decizia corecta pentru economia Romaniei atunci cand pastreaza procentul de rezerve minime obligatorii pentru banci, nu intervine in cursul monetar si pastreaza dobanda de referinta la nivel ridicat.
Radu Sarbu sustine ca Executivul condus de Emil Boc nu va rezista dupa vara anului 2010. "Nu se poate ca Guvernul si BNR sa lucreze in contradictoriu, asta in conditii normale e periculos, cu atat mai mult in conditii de criza.

Dupa parerea mea, Guvernul nu va rezista. Eu le dau pana in vara lui 2010.

Eu cred ca la toamna, campania pentru alegerile prezidentiale va duce la antagonizarea tot mai evidenta, nu ca nu ar fi deja, dar va fi tot mai manifesta, a celor doi parteneri de guvernare si ruptura va fi produsa probabil de momentul alegerii presedintelui", a mai afirmat presedintele ales al PNTCD.
Acesta a mai spus ca taranistii sunt de parere ca "autoritatile ar trebui sa ajusteze excesul de cerere pentru consum, sa diminueze deficitul bugetar si sa creasca absorbtia fondurilor europene".
"Efortul autoritatilor ar trebui indreptat si catre rezolvarea problemelor de lichiditate din sistemul bancar, prin acordarea de garantii pentu imprumuturile interbancare", mai este de parere Radu Sarbu.

newsin



Neamul nostru romanesc