vineri, 5 decembrie 2008

Constantin Ticu Dumitrescu ne-a lasat singuri


Presedintele ales al PNTCD, Radu Sârbu, a declarat ca partidul “resimte dureros” pierderea unui membru marcant al partidului, Ticu Dumitrescu, “un simbol al rezistentei la regimul comunist ateu”, si promite ca îi va continua lupta, transmite corespondentul Mediafax. “Constantin Ticu Dumitrescu a fost un simbol al rezistentei la regimul comunist ateu, iar moartea lui reprezinta o pierdere pentru poporul român”, a spus Sârbu. Si Institutul National pentru Memoria Exilului Românesc (INMER) îsi exprima, prin vocea presedintelui Dinu Zamfirescu, regretul pentru moartea lui Ticu Dumitrescu: “Om politic de mare tinuta morala si un luptator neobosit în lupta împotriva comunismului”. Potrivit INMER, Dumitrescu a fost un “om politic de mare tinuta morala si un luptator neobosit în lupta împotriva comunismului”. “Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul si sa-i aduca pace”, precizeaza Zamfirescu.
Om politic inzestrat cu o grandioasa statura morala, fost detinut politic, fost senator PNTCD, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, initiatorul Legii Lustratiei, proiect vehement contestat de cei vizati.
A fost membru al Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.)
Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a spus despre despre Constantin Ticu Dumitrescu ca a fost un "om bun, curajos si puternic".
Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a aflat, vineri, de la jurnalistii aflati la Cotroceni, despre moartea lui Ticu Dumitrescu, despre care a spus ca a fost "un om bun, un om curajos, un om puternic, dar si puterea omulului depinde de cat te tine Dumnezeu in viata", informeaza Mediafax.
Intrebat daca a aflat despre moartea lui Ticu Dumitrescu, Quintus a raspuns, vizibil emotionat:
"Nu. Mi-ati dat o veste rea. Imi pare rau".
Fostul presedinte al PNL a aratat ca Dumitrescu "mai avea dreptul sa se bucure de tot ce a facut pentru detinutii politici si pentru rezistenta impotriva comunismului.
"El e prahovean ca si mine. Ne stim de o viata. A fost un om bun, un om curajos, un om puternic, dar si puterea omului depinde de cat te tine Dumnezeu in viata", a incheiat Quintus.
Trupul neinsufletit al lui Ticu Dumitrescu va fi depus in holul MIRA, fiind ultima dorinta a fostului detinut politic, care a fost torturat in beciurile acestei cladiri, a declarat directorul de cabinet al ministrului de interne, Gelaledin Nezir.

Dumnezeu sa-i ofere locul de odihna binemeritat in dreapta Sa!


Neamul nostru romanesc