duminică, 27 iunie 2010

Declaraţia PNŢCD privind Basarabia





La 28 Iunie 2010, se împlinesc 70 de ani de la cotropirea Basarabiei de către Rusia Bolsevică! Au trecut 20 de ani de la căderea comunismului şi încă nu s-a facut dreptate României, iar Basarabia încă aşteaptă să revină la sânul Patriei!
România continuă să fie victima pactului Ribbentrop-Molotov, în timp ce în cazul Ţărilor Baltice acest pact a fost denunţat, nu numai teoretic, ci şi în consecinţele sale. Denunţarea pactului trebuie să depăşească - şi în privinţa României - stadiul pur declarativ şi să fie eliminate consecinţele sale. Credem că integrarea Moldovei şi Ucrainei în Uniunea Europeană va permite şi rezolvarea problemelor etnice româneşti.

Basarabia, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa au fost, sunt şi rămân teritorii ale căror caracteristici etnice şi culturale sunt preponderent româneşti. Impostura limbii şi etniei moldoveneşti trebuie denunţate cu toată fermitatea.
PNŢCD salută evoluţiile pozitive recente din Basarabia, administrată în prezent ca Republica Moldova. Proclamând ziua de 28 Iunie ca « Zi a Ocupaţiei Sovietice », responsabilii de la Chişinău recunosc implicit că Basarabia este o parte a României!
Şi noi, românii de pe malul drept al Prutului, trebuie să devenim conştienţi de datoria pe care o avem, de a realiza Re-Unirea Naţională. Prin aceasta, vom contribui la eliminarea unei grave nedreptăţi - făcute acum şapte decenii de cele două regimuri totalitare, fascist si comunist - vom asigura relaţii de pace între popoare creştine – român, rus, ucrainiean - din răsăritul Europei şi liniştea la frontiera de est a Uniunii Europene.
Politica dusă de guvernele României de după 1989 - privitoare la fraţii noştri din fostele teritorii româneşti - nu este doar deficitară, ci şi profund condamnabilă. Susţinerea şi promovarea identităţii etnice şi culturale a românilor din afara graniţelor actuale nu constituie doar o obligaţie morală pentru România, ci se află în perfectă concordanţă cu promovarea marilor valori care stau la baza construcţiei Uniunii Europene.
Afirmăm răspicat: PNŢCD acţionează pentru reîntregirea României, prin anularea consecinţelor pactului Ribbentrop-Molotov şi revenirea Basarabiei la Patria Mamă !

Dumnezeu să ne ajute!


Neamul nostru romanesc