sâmbătă, 20 septembrie 2008

Alexandru Herlea devoaleaza impostura lui Marian Milut

Ultimele informatii insa, publicate in ziarul Dreptatea, privitoare la reuniunea PPE de la Bruxelles si declaratia dnului Pavelescu referitoare la neprimirea actelor Congresului PNTCD din 24 august de catre Tribunal, constitue o actiune concertata de dezinformare, intimidare si manipulare.
Consider ca este de acuma de datoria mea sa informez corect despre cele petrecute la Bruxelles. Aceasta informare se gaseste in documentul anexat. Rog de asemenea pe cei mai competenti si mai informati decat mine sa raspunda alegatiilor referitoare la refuzul Tribunalului de a primi actele Congresului.
Cu cateva zile inainte de reuniunea Biroului Politic a PPE la Bruxelles in 16/17 septembrie 2008 domnul Milut a transmis o scrisoare persedintelui W. Martens in care dezinformeaza.
Aceasta actiune aduce prejudicii nu numai PNTCD ci contribue la degradarea imaginii Romaniei care si asa nu este prea buna.

De acord cu Dl. Radu Sarbu am hotarat sa nu se reactioneze si eu sa nu particip nici la Biroul PPE si nici la Grupul de Lucru nr. 1 (ce se desfasura in continuarea Biroului) unde fusesem invitat. Si asta pentru a evita o eventuala ciocnire in public si a inlatura orice implicare a noastra in spectacolul penibil pe care il ofereau cei ce trimiteau jalbe la imparatie.

Aceasta jalba, un text lung si slugarnic afirma printre altele ca :

1) organizarea Congresului PNTCD din 24 august a fost nestatutara, nelegala si nu a avut nici corum ; ar fi participat numai 12 organizatii judetene

2) majoritatea organizatiilor judetene care au participat la Congres si-au reconsiderat deja pozitia

3) PNTCD, condus de Milut a realizat o intelegere cu PNL si ca participarea taranistilor pe liste liberale (expresia folosita fiind unirea fortelor noastre cu cele liberale, evitandu-se sa se precizeze faptul ca PNTCD ca partid nu ar participa la alegeri) a fost aprobata in unanimitate(?) de 36 din cele 47 de organizatii judetene si de 5 din cele 7 organizatii speciale

4) Radu Sarbu este o persoana vulnerabila aflata sub multiple anchete penale fiind acuzat, in legatura cu privatizarea, de coruptie

5) Lui Alexandru Herlea i se retrage sprijinul politic atat pentru PPE cat si pentru ICD si asta pana cand acesta isi va reconsidera pozitia

Unele dintre aceste afirmatii au fost reluate ulterior de dnul Milut intr-o conferinta de presa si reproduse de agentiile de presa.

In ceace ma priveste precizez ca :

1. Fac parte din 1998 din Comitetul Executiv al IDC (2 mandate ca vice-presedinte, 1998 – 2002, si din 2002 membru al CE responsabil cu tarile din Europa Centrala si de Est). Incepand cu 2002 prezint la cele 2 reuniuni anuale ale CE un raport privitor la situatia din tarile din Europa Centrala si de Est ; ultimul prezentat a fost in iunie 2008, la Paris. Daca ca vice-presedinte eram ales in CE al IDC si reprezentam PNTCD, ca responsabil cu tarile din Europa Centrala si de Est am fost numit cu titlu personal si nu reprezint PNTCD. Deci dnul Milut, chiar daca ar fi presedinte PNTCD, nu are ce sprijin politic sa-mi retraga. De altfel pozitia pe care o aveam in PNTCD inainte de Congresul din 24 august era ce de membru de drept al CNC, pozitie pe care o detineam, conform statutului PNTCD, ca membru al CE al IDC

2° Sunt de asemenea membru din 2007 al CE a Uniunii Europene a Seniorilor, organizatie cu statut de membru a PPE. Precizez ca sunt membru al acestei organizatii cu titlu personal; de altfel dnul Milut nu a avut tupeul sa ceara scoaterea mea din aceasta functie. Precizez ca in timpul campaniei alegarilor europene din noiembrie 2007 singurii reprezentanti ai PPE care au venit sa ne sustina au fost reprezentantii Uniunii Europene a Seniorilor in frunte cu presedintele dnul B. Worms, fost ministru CDU. Si pentru ca a venit vorba de alegerile europene si de PPE in ziarul Dreptatea din toamna lui 2007 este publicata scrisoarea de sustinere adresata PNTCD de presedintele Martens si puteti constata care este pozitia domniei sale in cea ce ma priveste.

3° Din Grupurile de Lucru ale PPE fac parte reprezentanti ai partidelor si organizatiilor membre PPE. Un partid, recte PNTCD, are intr-adevar latitudinea de a numi reprezentanti in grupurile de lucru si deci sa-i schimbe. Dnul Milut, posesor de stampila PNTCD pana la clarificarea lucrurilor in justitie, sau mai exact Biroul PNTCD, poate sa decida deci inlocuirea mea cu dnul Munteanu. Raman insa membru al grupurilor de lucru ale PPE ca membru al CE al Uniunii Europene a Seniorilor. In orice caz afirmatia din Dreptatea, conform careia Biroul PPE ar fi aprobat inlocuirea mea in grupurile de lucru cu R. Munteanu, este o minciuna sfruntata. Biroul PPE nu se ocupa cu astfel de probleme ele fiind de stricta competenta a partidelor si asociatiilor membre. PPE isi respecta cu scrupulozitate procedurile si nu se amesteca in viata interna a partidelor membre.

4° PNTCD are latitudinea numirii reprezentantilor sai care sa participe la lucrarile Biroului Politic al PPE. Conducerea PNTCD, dnul Milut cat mai are stampila, poate sa ma revoce ca reprezentant al PNTCD. Eu pot participa insa in continuare la lucrarile Biroului Politic din partea Uniunii Europene a Seniorilor.

Alta afirmatie din Dreptatea, conform careia dnul Milut s-ar bucura de intreaga incredere si de sustinerea conducerii PPE, sprijin acordat cu ocazia lucrarilor recentului Birou PPE, este neverosimila. Cand se acorda un astfel de sprijin el face obiectul unei rezolutii. Aceasta rezolutie nu exista. In trecut PNTCD si presedintii sai succesivi, Coposu, Diaconescu, Ciorbea, Ciuhandu s-au bucurat de astfel de rezolutii. Ma voi interesa insa mai indeaproape daca procesul verbal al Biroului PPE din 16/17 septembrie face vreo referire la vreo interventie in sensul sustinerii conducerii Milut a PNTCD. Va voi informa daca va fi cazul.

In privinta fotografiilor prezentate pe net ele nu au nici o relevanta. Domnul L. Vandenputte, unul din secretarii adjuncti, pe care il cunosc foarte bine, este un om de o mare gentilete si amabilitate. El a acceptat sa se fotografieze cu dnii Milut si Munteanu fara sa banuiasca ca aceste fotografii ar putea fi utilizate in scopuri propagandistice si de dezinformare ; daca ar fi stiut sunt sigur ca ar fi fost mai precaut.

Alexandru Herlea
Vicepresedinte Internationala Crestin Democrata


Neamul nostru romanesc