duminică, 23 noiembrie 2008

Alegerile parlamentare 2008


O şansă pentru schimbarea clasei politice în România

Legea votului uninominal a creat speranţe mari pentru reformarea clasei politice O societate care alunecă în marasm are nevoie de o clasă politică responsabilă şi competentă. Aflarea candidaţilor a mărit deziluzia în electorat existând pericolul unei prezenţe foarte scăzute le vot, care va favoriza manipulările, furturile şi cumpărările de voturi.

PNŢCD, pentru prima dată după 1989, a fost pus în imposibilitate de a participa la alegeri prin tertipuri avocăţeşti ale unei conduceri demisă la Congresul Extraordinar din 24 august 2008. Deci nu avem candidaţi în aceste alegeri.

Partidul nostru, care de-a lungul intregii sale istorii s-a identificat cu lupta, nevoile şi idealurile poporului român, având contribuţii decisive pentru asigurarea libertăţii, democratizării şi modernizării României şi pentru intrarea ţării în Uniunea Europeana şi în NATO, vă aduce la cunostiinţă poziţia sa cu privire la aceste alegeri parlamentare.

Toţi cetăţenii României, să se prezinte la vot şi urmând recomandările de mai jos, să arate hotărârea de a nu mai tolera politicieni veroşi şi nereprezentativi, care actionează în interes personal şi de grup, împotriva interesului general.

Daca votaţi pentru cineva, votaţi omul, nu partidul!

Votaţi candidaţi despre care stiţi că au făcut ceva pentru judeţul, oraşul sau comuna Dvs. şi care pun interesul general înaintea interesului propriu. Votaţi competenţa!

Votaţi oameni cinstiţi, neimplicaţi în scandaluri de coruptie şi care nu sunt beneficiarii actualului sistem politic oligarhic şi corupt. Votaţi cinstea!

Votaţi oameni fără legături cu fostul regim comunist şi cu aparatul de represiune al acestuia, Securitatea. Aceştia sunt pricipalii beneficiari ai „sistemului ticăloşit”. Votaţi curăţenia morală!

Votaţi candidati loiali, care nu s-au plimbat prin mai multe partide. Votaţi caracterul!

Dar dacă nici un candidat nu corespunde acestor exigenţe, aceasta fiind situaţia generală, anulaţi votul! (ştampilaţi de mai multe ori)

Nu lăsaţi buletinul de vot alb.

Doar aşa vom acţiona responsabil pentru viitorul ţării!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Preşedinte al PNŢCD

Radu Sârbu



Neamul nostru romanesc