vineri, 5 septembrie 2008

PNŢCD a propus PNL o alianţă electorală pentru alegerile din noiembrie

CLUJ-NAPOCA, 5 sep (MEDIAFAX) - Preşedintele ales al PNŢCD, Radu Sârbu, a propus PNL încheierea unei alianţe electorale care să permită ţărăniştilor să candideze în colegiile electorale şi să intre în Parlament sub sigla propriului partid, nu a PNL, iar Tăriceanu i-a spus că va propune liberalilor această formulă.

Sârbu a declarat, vineri, întrebat de câţiva ziarişti despre stadiul negocierilor cu PNL, că a a avut, joi seară, o întâlnire cu preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul căreia a fost prezentată intenţia PNŢCD de a participa la alegeri fie prin forţe proprii, fie într-o alianţă electorală, pe care ar dori-o fie cu PNL, fie cu PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dl. Tăriceanu mi-a prezentat avantajele formulei propuse şi acceptate de fostul preşedinte Miluţ, dar în finalul discuţiei mi-a promis că va încerca să propună Biroului Politic de Conducere a PNL formula alianţei electorale", a afirmat Radu Sârbu.

Acesta a explicat că alianţa electorală vizată înseamnă că cele două partide vor participa cu membrii lor într-o formulă precum fosta Alianţă D.A. sau CDR.
"În Parlament am ajunge ca ţărănişti, iar în colegiile electorale am fi ca ţărănişti, nu ca liberali. Partidul ar face campanie şi ar prezenta oferta. Nu participăm pe lista PNL şi nu ne travestim", a precizat preşedintele ales al PNŢCD.

În ceea ce priveşte contestaţia "taberei Miluţ" din partid, Sârbu a arătat că noua conducere se află în instanţă cu aceasta şi aşteaptă stabilirea unui termen.

"Sperăm să beneficiem de celeritate în judecarea acestor contestări lipsite de orice argument. Dacă instanţa tergiversează, riscăm scoaterea partidului din alegeri. Miluţ are drept de semnătură şi nu vrea ca PNŢCD să participe în alegeri, în timp ce noi vrem", a mai spus Radu Sârbu.


Neamul nostru romanesc