joi, 18 septembrie 2008

PNŢCD merge singur în alegeri


Preşedintele ales al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Radu Sîrbu, a venit ieri la Braşov, în cadrul turneului naţional început pentru a lua pulsul în filialele judeţene ale partidului şi a explica principiile programului politic pe care partidul le va susţine în viitoarea campanie electorală.

„Congresul PNŢCD, care a avut loc pe 24 august, a fost convocat din necesitatea de a contracara încercarea de scoatere a partidului în afara competiţiei electorale şi oferirea lui pe tavă PNL-ului. Alianţa imaginată de fosta conducere ar fi fost primul pas spre unificarea prin absorbţie cu acest partid", a declarat Radu Sîrbu.

Preşedintele PNŢCD a anunţat că partidul va merge singur în alegerile parlamentare, deşi ar fi fost de preferat participarea la scrutin în cadrul unei alianţe electorale, lucru ce ar fi asigurat intrarea formaţiunii în Parlament.

„Am depăşit termenul legal de înregistrare al unei alianţe politice, deci vom participa doar noi la alegeri", a spus Sîrbu.

Pe de altă parte, preşedintele PNŢCD nu este sigur că partidul său va putea participa la alegeri, pentru că acest lucru depinde de verdictul Tribunalului Bucureşti în privinţa înregistrării hotărîrilor congresului în Registrul partidelor politice.

„Termenul iniţial fixat de instanţă era 24 octombrie, ceea ce ne-ar fi scos din calendarul electoral. Am reuşit devansarea termenului şi astfel, cererea noastră va fi judecată pe 26 septembrie.

În mod firesc ,în aceeaşi zi ar trebui să se dea verdictul, dar este posibil să apară ca intervenienţi cei din fosta conducere, Marian Miluţ şi Aurelian Pavelescu, care ar prelungi lucrurile.

Noi sîntem siguri că am respectat toate regulile şi nu putem pierde, dar este posibil să se facă recurs, acesta ar fi judecat undeva în luna octombrie şi astfel am fi împiedicaţi să participăm la alegeri", a explicat Radu Sîrbu.


„Congresul m-a născut pe mine preşedinte, dar nu mi-a dat certificatul de naştere, care simultan echivalează cu certificatul de deces a lui Miluţ, mort ca preşedinte, dar fără certificatul de deces”, a declarat Sârbu. Acesta a mai anunţat că ţărăniştii vor participa singuri în alegeri, deoarece termenul pentru stabilirea unor alianţe electorale a expirat. De altfel, Sârbu nu este sigur nici măcar dacă PNȚCD va participa la alegeri, deoarece Tribunalul Bucureşti trebuie să se pronunţe pe 26 septembrie cu privire la persoana care este în prezent preşedintele partidului, iar o eventuală contestaţie a pierzătorului ar duce la tergiversarea stabilirii unei conduceri legale. În acest context, Sârbu a mai afirmat că „resuscitarea PNȚCD va mai dura câţiva ani”, timp în care ţărăniştii trebuie să îşi creeze o imagine de partid alternativă la toate celelalte forţe politice.




Neamul nostru romanesc