marți, 1 decembrie 2009

Parteneriatul pentru Timisoara



La 20 de ani de la Revoluţia din 1989, la Timişoara, locul de unde s-a declanşat revoluţia, a fost semnat marţi Parteneriatul pentru Timişoara, un document politic semnificativ pentru ţară, un semnal de reunificare a societăţii româneşti.

“România este divizată şi cred că sunteţi în asentimentul meu dacă îmi doresc acum, de Ziua Naţională, să reuşim să reunificăm societatea românească şi cred că prin modul nostru de abordare, comun, ca şi echipă care unifică şi prezintă proiecte, să mergem în această configuraţie mai departe”, a spus Klaus Iohannis, înainte de semnarea documentului.


Pactul Pentru Timisoara

„Astăzi, 1 Decembrie 2009, la Timişoara, constatăm că la 20 de ani de la momentul în care aici a izbucnit Revoluţia care ne-a adus libertatea, speranţele şi aspiraţiile celor mai mulţi dintre timişoreni au fost risipite într-o tranziţie fără sfârşit. Astăzi, la 20 de ani de la începutul Revoluţiei, România este o ţară fără un guvern legitim, măcinată de conflicte artificiale, o ţară în prag de colaps economic.

Incompetenţa, reavoinţa şi jocurile de interese ale celor care deţin în acest moment puterea politică în România se reflectă şi în plan local. Timişoara, considerată pe bună dreptate un model din punct de vedere administrativ, economic, social şi cultural pentru oraşele României, recunoscută ca pol naţional de creştere în documentele oficiale ale statului român, este vitregită în favoarea unor comunităţi conduse de personaje obediente puterii centrale, membre ale grupurilor de interese care gravitează în jurul preşedintelui Traian Băsescu şi al guvernului PD-L.

La 20 de ani de la începutul Revoluţiei, timişorenii constată că oraşul lor este mereu pe ultimul loc în ceea ce priveşte interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiecte majore şi susţinerea proiectelor de interes municipal.

De aceea, noi, semnatarii prezentului Parteneriat, împreună cu formaţiunile politice pe care le reprezentăm, ne asumăm obligaţia de a împlini aspiraţiile timişorenilor, readucând Timişoara acolo unde îi este locul câştigat prin sacrificiu, prin muncă, printr-o administraţie corectă şi eficientă, dedicată interesului public.

Principiile şi obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timişoara:

1. Descentralizarea economică şi financiară

2. Depolitizarea administraţiei publice

3. Susţinerea tuturor proiectelor de importanţă majoră ale municipiului Timişoara

Pentru îndeplinirea obiectivelor din Parteneriatului pentru Timişoara semnatarii hotărăsc următoarele:

1. Susţinerea lui Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale

2. Crearea unei majorităţi stabile pentru susţinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis”




Neamul nostru romanesc