vineri, 14 noiembrie 2008

Radu Sârbu: Victor Ciorbea se va implica în proiectul politic al PNŢCD


Radu Sârbu, ales preşedinte al PNŢCD de congresul extraordinar din 24 august 2008, a cărui legitimitate este contestată în Justiţie de conducerea partidului, a declarat, vineri, că fostul lider Victor Ciorbea i-a transmis că, din iarnă, se va angaja mai ferm în proiectul politic ţărănist.

"Victor Ciorbea este un simbol al foştilor lideri ai partidului. Eu de la început am lansat un apel către toţi cei care au fost vreodată membri simpli sau, cu atât mai mult, lideri, şi care au fost marginalizaţi, ignoraţi sau chiar excluşi şi i-am invitat pe toţi să revină", a declarat Radu Sârbu.

El a mai arătat că s-a întâlnit cu Victor Ciorbea sâmbătă, la Râmnicu Sărat, unde s-a făcut o slujbă de pomenire a lui Corneliu Coposu, ocazie cu care i-a reiterat în mod ferm invitaţia.

"Victor Ciorbea a afirmat că nu deîndată, dar de la iarnă se va angaja mai ferm în proiectul nostru politic. El este membru al partidului şi nu a abandonat niciodată calitatea de membru", a mai spus Radu Sârbu.

El a afirmat că Victor Ciorbea nu are nevoie de o funcţie de conducere, deoarece "liderii se afirmă, nu se numesc".

De asemenea, Radu Sârbu a menţionat că nu a discutat personal cu niciun al fost lider ţărănist, cu privire la revenirea în conducerea partidului.

Referindu-se la situaţia juridică a conducerii PNŢCD, el a precizat că "cel care are dreptate se grăbeşte, iar celălalt tărăgănează". "Miluţ tărăgănează şi a găsit până acum trei pretexte pentru a tărăgăna", a spus Sârbu.


Mediafax



Neamul nostru romanesc