marți, 29 iulie 2008

MILUŢ ŞI AFACEREA IMOBILIARĂ PNŢCD



MILUŢ ŞANTAJEAZĂ PNŢCD CU EXECUTAREA FINANCIARĂ PRIN FIRMELE LUI
Marian Miluţ s-a lăudat că a plătit datoriile PNŢCD şi că a investit în renovarea sediului central, precum şi în vederea achiziţiei imobilului. În realitate, el a operat o cesiune de creanţe către firmele lui, în aşa fel încât, rămas fără funcţia de preşedinte, să execute financiar partidul, prin intermediul firmelor creditoare.


MILUŢ I-A PROPUS LUI CIUHANDU PUPAT PIAŢA OPEREI DIN TIMIŞOARA

După suspendarea ilegală pe termen de un an a lui Radu Sârbu din partid, preşedintele în exerciţiu al PNŢCD, Marian Miluţ, a fost la Timişoara ca să-l convingă pe Gheorghe Ciuhandu să nu se mai ţină congresul extraordinar pe 24 august, aşa cum s-a hotărât în urma solicitării din partea a 28 de organizaţii. Ci doar să aibă loc un BNC lărgit, în care să se pupe Piaţa Independenţii, respectiv, a Operii din Timişoara şi să mai fie, eventual, primiţi înapoi unii din cei excluşi, dar în nici un caz să nu se revină asupra suspendării lui Radu Sârbu.Aşa cum a aflat şi Americanul, Miluţ nu s-a dus cu mâna goală în capitala Banatului, ci cu o sumă substanţială. Cu atât mai multe zerouri cu cât jignirile pe care i le adusese în diferite şedinţe BNC primarului Timişoarei au fost mai grele. Întâlnirea a rămas confidenţială, dar aparatul de propagandă al lui Miluţ a răspândit zvonul că Gheorghe Ciuhandu ar fi acceptat târgul reconcilierii, zvon menit să-i demoralizeze pe delagaţii care aşteaptă congresul de schimbare a actualei conduceri.


OPERAŢIUNEA MITUIREA LIBERALILOR

Căutând cu disperare să-şi păstreze şefia PNŢCD - o mare afacere imobiliară -, Marian Miluţ a continuat turneul mitei, de data asta, în rândurile liberalilor. La sfârşitul săptămânii trecute, Miluţ a obţinut promisiunea unei întâlniri cu preşedintele PNL, Călin Tăriceanu şi s-a grăbit să mediatizeze ştirea că se va încheia un protocol între cele două partide pentru alegerile parlamentare, invocând datoria istorică pe care liberalii ar avea-o la ţărănişti pentru reintroducerea lor în Parlament din 1996. Da, dar nu cu parodia de tandem Miluţ-Pavelescu!Totuşi, Miluţ şi-a pus deja în funcţiune aparatul de convingere, ca dovadă şi declaraţia surprinzătoare a vicepreşedintelui liberal, Crin Antonescu, de natură să valideze ştirea privind intenţia încheierii unui viitor protocol politic şi electoral. Miluţ a făcut demersuri pentru ca decizia să se ia de principiu în Biroul de Conducere de astă-seară şi să fie validată la Delegaţia Permanentă de mâine. Numai că un asemenea protocol priveşte partidele, nu persoanele, însă Miluţ mizează pe obţinerea protocolului ca pe un capital politic major, care să-i asigure menţinerea în fruntea PNŢCD.


CÂT VALOREAZĂ LIDERII PNL LA BURSA LUI MILUŢ

Ce nu ştiu liderii liberali unii despre ceilalţi este preţul pe care Miluţ îl poate plăti fiecăruia dintre cei a căror decizie contează, ca să-şi asigure susţinerea. Marian Miluţ are capacitatea de a pune la bătaie câteva milioane de euro, dintre care marea sumă să-i revină premierului Tăriceanu, un milion să fie împărţit între doi consilieri ai primului ministru, iar mărunţişul, de un milion rămas, să se împartă câtorva lideri cu greutate.
Miluţ ar putea să facă darul de nuntă fiecăruia în parte, sub pretextul de avansuri ale unor donaţii neoficiale pentru campania electorală. Cu angajamentul ca sumele să se completeze de la sponsori garantaţi, în pragul campaniei electorale, sub formă de donaţii oficiale către PNL şi în contul candidaţilor liberali bucureşteni. În plus, Miluţ are acoperirea financiară de a se angaja că, prin intermediul UNPR, va colecta încă trei milioane de euro, care să fie distribuiţi organizaţiilor PNL din ţară, o parte, ca donaţii pentru partid şi o parte, ca donaţii pentru fiecare candidat parlamentar, în aşa fel încât să nu se depăşească plafoanele legale.



ZECE MILIOANE DE EURO PENTRU DE 10X SUMA

Per total, darul nupţial al lui Miluţ pentru (liderii) PNL s-ar putea ridica la 10 milioane de euro. De ce ar fi el dispus să pună la bătaie o asemenea sumă e uşor de înţeles. Pentru funcţia politică, de preşedinte al PNŢCD, care îi permite accesul la sediile şi multiplele intravilane ale PNŢCD din Capitală şi din ţară. Având în vedere că există o clădire veche, superbă, plus un şir de clădiri, numit “corpul B” - care ar urma să fie demolat şi să se ridice în loc un bloc lung, cu 10 etaje -, tuturor acestora adăugându-li-se intravilanul X 5000 euro/metrul pătrat, numai sediul central face peste 20 de milioane, cu potenţial de a se tripla prin investiţii comerciale.Aşa încât, pentru Marian Miluţ, PNŢCD e o mică afacere politică şi o mare afacere imobiliară, care poate ajunge la 100 de milioane de euro pe toată ţara. Faptul că legea prevede ca imobilele cumpărate pentru partide să nu poată fi înstrăinate nu-i un impediment pentru Miluţ. Există chichiţe, pe care un avocat ca Aurelian Pavelescu le poate specula original. Miluţ poate cumpăra imobilele la preţ de nimic şi apoi, să le speculeze în voie din funcţia de preşedinte al PNŢCD.


PNŢCD N-AR OBŢINE DECÂT DOUA LOCURI PARLAMENTARE:

PAVELESCU ŞI MILUŢ

Tentaţia ca liderii PNL să accepte protocolul poate părea considerabilă, având în vedere faptul că, pentru Miluţ, intrarea PNŢCD în Parlament e doar o afacere în doi: Pavelescu şi Miluţ. Protocolul e menit să arunce praf în ochii ţărăniştilor ca să-l menţină preşedinte, prin garanţia revenirii în Parlament. De fapt, cu excepţia celor doi, ar urma să candideze tot liberalii şi pe locurile parlamentare ale ţărăniştilor, iar Miluţ să-şi atingă scopul personal. Mai ales că relansarea PNŢCD n-ar face decât să-l încurce, pentru că Miluţ are tot interesul ca partidul să fie extrem de slab şi să-l speculeze imobiliar, bucată cu bucată. Şi să-şi schimbe numele din Miluţ, în MITUŢ. De la mită.



PROTOCOL PNL-PNŢCD, DUPĂ CONGRESUL PNŢCD


La Delegaţia Permanentă, liberalii pot lua decizia deşteaptă a protocolului de principiu cu PNŢCD, dar să amâne semnarea lui până după congresul extraordinar din 24 august, cum e şi normal. Şi protocolul se va semna cu cine va câştiga la congres. În caz contrar, scandalul imens care mocneşte în PNŢCD va exploda în faţa liderilor PNL. Cu toate consecinţele de imagine. Respectiv, electorale.


Neamul nostru romanesc