duminică, 23 noiembrie 2008

Alegerile parlamentare 2008


O şansă pentru schimbarea clasei politice în România

Legea votului uninominal a creat speranţe mari pentru reformarea clasei politice O societate care alunecă în marasm are nevoie de o clasă politică responsabilă şi competentă. Aflarea candidaţilor a mărit deziluzia în electorat existând pericolul unei prezenţe foarte scăzute le vot, care va favoriza manipulările, furturile şi cumpărările de voturi.

PNŢCD, pentru prima dată după 1989, a fost pus în imposibilitate de a participa la alegeri prin tertipuri avocăţeşti ale unei conduceri demisă la Congresul Extraordinar din 24 august 2008. Deci nu avem candidaţi în aceste alegeri.

Partidul nostru, care de-a lungul intregii sale istorii s-a identificat cu lupta, nevoile şi idealurile poporului român, având contribuţii decisive pentru asigurarea libertăţii, democratizării şi modernizării României şi pentru intrarea ţării în Uniunea Europeana şi în NATO, vă aduce la cunostiinţă poziţia sa cu privire la aceste alegeri parlamentare.

Toţi cetăţenii României, să se prezinte la vot şi urmând recomandările de mai jos, să arate hotărârea de a nu mai tolera politicieni veroşi şi nereprezentativi, care actionează în interes personal şi de grup, împotriva interesului general.

Daca votaţi pentru cineva, votaţi omul, nu partidul!

Votaţi candidaţi despre care stiţi că au făcut ceva pentru judeţul, oraşul sau comuna Dvs. şi care pun interesul general înaintea interesului propriu. Votaţi competenţa!

Votaţi oameni cinstiţi, neimplicaţi în scandaluri de coruptie şi care nu sunt beneficiarii actualului sistem politic oligarhic şi corupt. Votaţi cinstea!

Votaţi oameni fără legături cu fostul regim comunist şi cu aparatul de represiune al acestuia, Securitatea. Aceştia sunt pricipalii beneficiari ai „sistemului ticăloşit”. Votaţi curăţenia morală!

Votaţi candidati loiali, care nu s-au plimbat prin mai multe partide. Votaţi caracterul!

Dar dacă nici un candidat nu corespunde acestor exigenţe, aceasta fiind situaţia generală, anulaţi votul! (ştampilaţi de mai multe ori)

Nu lăsaţi buletinul de vot alb.

Doar aşa vom acţiona responsabil pentru viitorul ţării!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Preşedinte al PNŢCD

Radu Sârbu

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stimate domnule Sarbu,

Ma incearca o foarte mare amaraciune vazand cum simbolurile reale ale Romaniei se sting unul cate unul in liniste, uitate sau ignorate imediat dupa trecerea lor in nefiinta. La fel cum (inca) ma mai indigneaza medaliile primite post-mortem - este oare nevoie de disparitia lor ca sa realizam ca suntem un pic mai singuri si ca ne-am pierdut o parte din identitate?
Mi se pare o decizie tardiva si ipocrita, in loc sa profitam de experienta de viata a domniei sale si sa realizam ca a fost un privilegiu sa avem printre noi astfel de oameni deosebiti, a fost, nu o data, improscat cu noroi si calomniat si nu este singurul, de altfel ...

Am fost membra a PNT-CD cu ani in urma (organizatia de elevi), inainte de a realiza ca Romania nu are sanse reale de schimbare cata vreme persoanele care ne reprezinta la nivel (nu exclusiv) politic fac parte din categoria promovata cu predilectie in comunism - persoane pentru care smecheria, aroganta, marlania, parvenitismul, oportunismul reprezinta mai mult decat norme de conduita.

Nu ma caracterizeaza aroganta insa nu ma pot abtine sa nu ma felicit pentru ca, in pofida optimismului meu nativ, am privit Romania cu realism si fara false sperante si am ales sa plec, cu cativa ani in urma,la Buxelles.

Ma doare, la fel de mult, sa vad singurul partid crestin-democrat cu traditie aproape distrus, in conditiile in care si liberalii si socialistii au oarecum cate doua partide (PD-L prin componenta PLD si PNL, respectiv PSD si PC) - in realitate, nici una din aceste
doctrine nu are reprezentare in Romania.

Cu aproximativ 2 ani in urma am avut o discutie cu cativa vice-presedinti ai PNT-CD pentru ca imi doream (si inca imi mai doresc, un dram de naivitate tot a mai ramas se pare) o cariera politica, oferindu-ma expertiza pentru doua din cele 3 domenii de specialitate
ale mele - respectiv comunicare strategica si politica internationala. Mi-am oferit sprijinul cu atat mai mult cu cat urma in acel moment sa incep un stagiu la PE si imi doream o colaborare de durata desi, sincera sa fiu, existau in acel moment mult prea putine persoane in PNT-CD ce se regaseau in doctrina crestin-democrata. Iar dupa ce partidul a fost preluat de catre dnul Milut, situatia s-a degradat
as spune chiar aproape
iremediabil. Din nefericire, nu vad nici o alta modalitate de a salva partidul decat eliminarea oportunistilor si 'smecherilor'
si sunt mult prea multi ... Pe de alta parte insa, este momentul potrivit pentru 'renasterea' partidului pentru ca, pe perioada opozitiei, este mult mai usor de detectat si eliminat oportunismul decat atunci cand exista posturi de impartit.

Nu ma mira deci faptul ca PNT-CD si-a instrainat electoratul traditional, personal sunt atasata nu doar la nivel de doctrina politica ci si la nivel emotional de acest partid - am fost golanca in devenire' in Piata Universitatii, am purtat ecusoane cu 'Ratiu presedinte' la primele alegeri (chiar daca nu aveam varsta necesara pentru a vota) si stiu ce inseamna ura oarba a
electoratului FSN, am votat pana la aceste alegeri cu PNT-CD sau cu partide/aliante recomandate de PNT-CD insa anul acesta am preferat sa ignor alegerile, cu toate ca interesul meu privind politica este unul profesional, depasind nivelul civic.

Sper sa reusiti sa depasiti aceasta perioada de criza morala
si sa refaceti partidul insa pe baza unor criterii de selectie solide, care sa faca cinste istoriei acestui partid. In eventualitatea in care doriti sa ma contactati, adresa mea de e-mail este urmatoarea: loredana.vlasceanu@gmail.com

Cu stima,

Loredana VlasceanuNeamul nostru romanesc