vineri, 14 noiembrie 2008

Radu Sârbu: Victor Ciorbea se va implica în proiectul politic al PNŢCD


Radu Sârbu, ales preşedinte al PNŢCD de congresul extraordinar din 24 august 2008, a cărui legitimitate este contestată în Justiţie de conducerea partidului, a declarat, vineri, că fostul lider Victor Ciorbea i-a transmis că, din iarnă, se va angaja mai ferm în proiectul politic ţărănist.

"Victor Ciorbea este un simbol al foştilor lideri ai partidului. Eu de la început am lansat un apel către toţi cei care au fost vreodată membri simpli sau, cu atât mai mult, lideri, şi care au fost marginalizaţi, ignoraţi sau chiar excluşi şi i-am invitat pe toţi să revină", a declarat Radu Sârbu.

El a mai arătat că s-a întâlnit cu Victor Ciorbea sâmbătă, la Râmnicu Sărat, unde s-a făcut o slujbă de pomenire a lui Corneliu Coposu, ocazie cu care i-a reiterat în mod ferm invitaţia.

"Victor Ciorbea a afirmat că nu deîndată, dar de la iarnă se va angaja mai ferm în proiectul nostru politic. El este membru al partidului şi nu a abandonat niciodată calitatea de membru", a mai spus Radu Sârbu.

El a afirmat că Victor Ciorbea nu are nevoie de o funcţie de conducere, deoarece "liderii se afirmă, nu se numesc".

De asemenea, Radu Sârbu a menţionat că nu a discutat personal cu niciun al fost lider ţărănist, cu privire la revenirea în conducerea partidului.

Referindu-se la situaţia juridică a conducerii PNŢCD, el a precizat că "cel care are dreptate se grăbeşte, iar celălalt tărăgănează". "Miluţ tărăgănează şi a găsit până acum trei pretexte pentru a tărăgăna", a spus Sârbu.


Mediafax

3 comentarii:

Marius Mina spunea...

Capabil sa inspire incredere in randul celor multi si confuzi.Ciorbea reprezinta un altfel de om politic, diferit de cei pe care suntem fortati sa-i suportam acum.Un om politic de bun simt, cinstit si corect.
revenirea lui Victor Ciorbea in viata publica este salutabila si benefica.

Anonim spunea...

Victor Ciorbea pare cinstit si onest, este muncitor, este un bun executant, dar nu are aptitudini de conducator, a dovedit-o cu ANCD-ul si cu PNTCD-ul.
Incercarea de atragere a lui cred ca porneste de la filozofia ca oamenii cu credibilitate atrag voturi, o filozofie care nu duce la rezultate spectaculoase. Credibilitatea partidului se construieste cu principii si cu solutii pentru viitor.
PNTCD a pretins alegatorilor voturi pentru suferintele din trecut, din cauza asta evolutia a fost in scadere, nu a convins nici pe anticomunistii, si nu se va relansa daca isi sprijina strategia pe lozinci sau pe persoane cu notorietate.

Gheorghe

Last Knight spunea...

PNTCD este unul din lucrurile carora noi avem bunastarea de ziua de astazi. Este dezamagitor faptul ca lumea a uitat de sacrificiul depus de acesta. Suntem in situatia dificila de a hotara: va continua PNTCD lupta pentru oameni si va purta o discutie serioasa cu toti cetatenii acestei tari pentru a hotara drumul ales sau va abandona lupta definitiv si societatea romaneasca va aluneca incet-incet in minciuna si imoralitate.
Sper ca domnul Ciorbea sa porneasca din nou lupta. Evident ca va fi greu, dar este de datoria noastra ca de aceasta data sa nu-l lasam de unul singur si sa il sprijim pana la ultima rasuflare. Eu unul sunt dispus.Neamul nostru romanesc