luni, 22 septembrie 2008

Radu Sarbu il roaga pe Tariceanu sa nu mai negocieze cu Milut


Presedintele ales al PNTCD Radu Sarbu a transmis, luni, o scrisoare deschisa presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu prin care il roaga sa opreasca orice negocieri ale partidului sau cu "grupul Milut".

"Va rog, domnule presedinte, sa opriti orice fel de negocieri cu grupul Milut si sa lasati justitia sa se pronunte. In caz contrar, demersurile dumneavoastra pot fi interpretate ca o forma de presiune asupra instantelor judecatoresti", se arata la finalul scrisorii deschise.

Liderul PNTCD face referire la faptul ca secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a afirmat ca PNL si PNTCD vor semna un protocol de colaborare marti, 23 septembrie.

"National-taranistii au convocat un congres extraordinar tocmai pentru a bloca aceasta <> prin travestire politica, pe care - in majoritate - o socotim gresita din punct de vedere politic si profund imorala", se mai precizeaza in documentul mentionat, citat de NewsIn.

Mai mult, Sarbu sustine in scrisoarea deschisa ca orice act semnat de Marian Petre Milut in numele PNTCD va fi lovit de nulitate atunci cand justitia ii va da dreptate si va decide ca la Congresul din 24 august a fost aleasa corect noua conducere a partidului.

Radu Sarbu a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca este pregatit sa duca procesul pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, insa pericolul este ca PNTCD sa nu participe la alegeri din cauza prelungirii procesului.

Sarbu sustine ca este nedrept faptul ca in campania electorala noile politici ale PNTCD nu sunt de interes.

"Tot sper sa ajung sa vorbesc si uneori vorbesc, dar nu sunt ascultat, pentru ca intrebarile revin tot la partea de scandal, la conflict, despre aceste noi politice care, de fapt, sunt o revenire la liniile politice majore ale partidului, la vremea cand era condus de Corneliu Coposu: monarhie constitutionala, lustratie, nationalism luminat, morala crestina", a mai spus Sarbu.

El a mai afirmat ca sloganul de campanie electorala al PNTCD pentru alegerile parlamentare va fi "Ne vrem Romania inapoi. Romania o monarhie constitutionala".

ziare.com

Niciun comentariu:



Neamul nostru romanesc