miercuri, 27 august 2008

RADU SARBU SUNA ADUNAREA IN PNTCD


Presedintele PNTCD ales in functie de congresul extraordinar al partidului, Radu Sarbu, lansat astazi de la Cluj un apel catre toti taranistii "dati afara sau marginalizati de fosta conducere, tuturor celor care mai sunt membri, dar nu au activat in ultimul timp, sa revina in organizatiile din care fac parte".

"Fac acest apel pentru ca, asa cum am declarat si la congres, de acum PNTCD va reincepe sa faca politica, dupa foarte multi ani. S-a terminat cu excluderile si cu rearanjarea esaloanelor inferioare, partidul se intoarce cu fata catre electorat", a adaugat Sarbu.

Liderul taranist a precizat ca el nu este adeptul excluderilor si nu va exclude pe nimeni din partid, nici macar pe Marian Milut, desi este sceptic in ce priveste posibilitatea ca acesta sa accepte deciziile congresului extraordinar si sa se alature noii echipe.

Radu Sarbu a mai declarat ca saptamana viitoare va contacta in mod oficial liderii PNL si PD-L pentru a vedea in ce conditii ar putea sa incheie aliante politice sau electorale cu unul din aceste partide. El a precizat ca "in cazul in care nici unul din partidele amintite nu vor dori sa se alieze cu PNTCD in perspectiva alegerilor parlamentare, taranistii se vor angaja singuri in aceasta batalie electorala, vom participa si la alegerile din toamna si la toate alegerile care vor avea loc, deoarece un partid care nu este capabil sa sustina o oferta politica in campania electorala nu are ratiunea de a exista".

Noul lider al PNTCD considera ca discutiile asupra scandalului din partid sunt "o furtuna intr-un pahar cu apa, pahar de 1,3%, pe care vrem sa-l transformam in lac, apoi in mare si, in final, in ocean care sa preia puterea". Radu Sarbu nu a putut preciza in cat timp crede ca va realiza acest obiectiv.

5 comentarii:

dan goldis spunea...

Cred ca o masura prioritara pentru conducerea recent aleasa este constructia unui site propriu de partid care sa prezinte detaliat atit activitatea curenta a partidului, cit si a potentialilor candidati. Pe lângă informaţiile concise şi structurate, fara multa vorbarie, ar trebui ca acest site sa permita intrarea tuturor taranistilor din regiune si, eventual, sa poata deveni o placa turnanta pentru toti blogerii simpatizanti. Si acolo in zona dvs precum si in Banat sunt citiva…Care uneori simt nevoia sa afle informatia direct de la sursa si nu trecuta prin filtrul subiectiv a unor jurnalisti de… casa (eu am incercat sa ma exprim elegant, dvs puteti cit printre rinduri). Daca vom avea inteligenta sa creem si sa promovam un astfel de site pentru a ajunge la un trafic similar cu site-ul lui Ciuhandu din campanie nu ar fi rau de loc.(600 de vizite pe zi).Sa nu uitam ca in prezent PNTCD ocupa locul 4 in spatiul virtual, situat la mica distanta in urma PD-L ,dar depasind clar UDMR, PIN,PC, PRM,PNG….Si credinta mea ferma este ca in spatiul virtual exista mai multi taranisti decit in evidentele partidului…

Anonim spunea...

da, e unul claudiu de prin arad care a facut site-ul; mare vanator de functii in pntcd, fost liberal, vesnic taranist, devenit peste noapte webmaster ar trebui pus pe faras. ai dreptate, in spatiul virtual sunt multi taranisti.

alex.dumitrascu spunea...

Ce aveti de negociat cu PDL domnule Sarbu?
Chiar nu ati inteles lectia CDR ?
Singurul rezultat al declaratiei dv. de intentie va fi subtierea considerabila a randurilor celor care va sustin deocamdata.

Anonim spunea...

De acord cu dan goldis, si cu alex.dumitrescu

Si eu sustin ca un forum de discutii la PNTCD, ar putea aduna idei valoroase, un feed-back de la societatea civila, de la simpatizanti si de la adversarii politici carora li se poate anticipa pozitia.
Se pare ca deranjeaza criticile argumentate, si asta e valabil numai in situatia cand sunt interese ascunse, sa nu fie devoalate.

Gheorghe

alex.dumitrascu spunea...

Sa aflam termenul d la trbunal, si dupa aceea facem imediat si forum.Neamul nostru romanesc