marți, 1 decembrie 2009

Parteneriatul pentru Timisoara



La 20 de ani de la Revoluţia din 1989, la Timişoara, locul de unde s-a declanşat revoluţia, a fost semnat marţi Parteneriatul pentru Timişoara, un document politic semnificativ pentru ţară, un semnal de reunificare a societăţii româneşti.

“România este divizată şi cred că sunteţi în asentimentul meu dacă îmi doresc acum, de Ziua Naţională, să reuşim să reunificăm societatea românească şi cred că prin modul nostru de abordare, comun, ca şi echipă care unifică şi prezintă proiecte, să mergem în această configuraţie mai departe”, a spus Klaus Iohannis, înainte de semnarea documentului.


Pactul Pentru Timisoara

„Astăzi, 1 Decembrie 2009, la Timişoara, constatăm că la 20 de ani de la momentul în care aici a izbucnit Revoluţia care ne-a adus libertatea, speranţele şi aspiraţiile celor mai mulţi dintre timişoreni au fost risipite într-o tranziţie fără sfârşit. Astăzi, la 20 de ani de la începutul Revoluţiei, România este o ţară fără un guvern legitim, măcinată de conflicte artificiale, o ţară în prag de colaps economic.

Incompetenţa, reavoinţa şi jocurile de interese ale celor care deţin în acest moment puterea politică în România se reflectă şi în plan local. Timişoara, considerată pe bună dreptate un model din punct de vedere administrativ, economic, social şi cultural pentru oraşele României, recunoscută ca pol naţional de creştere în documentele oficiale ale statului român, este vitregită în favoarea unor comunităţi conduse de personaje obediente puterii centrale, membre ale grupurilor de interese care gravitează în jurul preşedintelui Traian Băsescu şi al guvernului PD-L.

La 20 de ani de la începutul Revoluţiei, timişorenii constată că oraşul lor este mereu pe ultimul loc în ceea ce priveşte interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiecte majore şi susţinerea proiectelor de interes municipal.

De aceea, noi, semnatarii prezentului Parteneriat, împreună cu formaţiunile politice pe care le reprezentăm, ne asumăm obligaţia de a împlini aspiraţiile timişorenilor, readucând Timişoara acolo unde îi este locul câştigat prin sacrificiu, prin muncă, printr-o administraţie corectă şi eficientă, dedicată interesului public.

Principiile şi obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timişoara:

1. Descentralizarea economică şi financiară

2. Depolitizarea administraţiei publice

3. Susţinerea tuturor proiectelor de importanţă majoră ale municipiului Timişoara

Pentru îndeplinirea obiectivelor din Parteneriatului pentru Timişoara semnatarii hotărăsc următoarele:

1. Susţinerea lui Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale

2. Crearea unei majorităţi stabile pentru susţinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis”


9 comentarii:

Anonim spunea...

Declaratie,

Dau această declaraţie într-un moment de grea cumpănă, indignat de afirmaţiile domnului Radu Sîrbu, în legatură cu acordul de "reconciliere naţională" făcut cu PSD în numele PNT-CD. S-a defăimat prin acest acord memoria lui Corneliu Coposu, care a fost prezentat ca agent electoral al unor scopuri propagandistice josnice, spunându-se chiar că prevederile acestui protocol au fost (sau ar fi fost) aprobate de Corneliu Coposu.
Minciună.
Au existat şi atunci ca şi azi infiltraţi în partid, urmărind acelaşi scop de deturnare. Corneliu Coposu, într-o scrisoare trimisă la Paris în 1991 îmi sublinia: " în ce priveşte interiorul partidului, suntem confruntaţi şi cu nişte acţiuni subterane destabilizatoare.

Propaganda însă este practicată prin defăimarea sistematică a conducerii actuale, împotriva caruia se desfăşoară (la unison cu metoda FSN-ului) o acţiune de calomnii, puse la dispoziţie din arsenalul securităţii, de către agenţii destabilizatori ai puterii politice. Organizatorul campaniei este Constantinescu Claps şi câţiva acoliţi ai acestuia…

O altă acţiune destabilizatoare este întreprinsă de grupul intrat în partid după revoluţie (Pop Iftene, Petrina Liviu, Suianu şi, manevrat de aceştia - Ioan Alexandru. Aceştia vizează " întinerirea cadrelor" şi îndepărtarea "gerontocraţilor" de la conducere. Se pare că aceste tendinţe caută să se unifice…"

Ori astazi, la baza pretenţiei că "prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu" stă şi Liviu Petrina. În faţa acestei manevre murdare de a compromite valorile morale ce stau la baza programului PNŢ, chiar în ziua cînd se împlineau 91 de ani de la înfăptuirea Unirii de la Alba Iulia de către Iuliu Maniu, dezavuez pe cei ce au săvârşit acest protocol.

Îl socotesc neavenit pentru generaţia care a pus bazele PNŢ-ului înainte de 23 august 1944, apărându-i apoi continuitatea istorică, chiar şi în timpul desfiinţării de către comunişti, fiind în permanenţă ostracizată. Am calitatea să intervin, ca unul ce am plecat din ţară (şi cu încuviinţarea lui Corneliu Coposu) şi, împreună cu Dumitru Ionescu, am refăcut PNŢ-ul în exil, ca singurul partid politic ce s-a afirmat şi a militat, aducând la cunoştinţă drama poporului român, tuturor instituţiilor internaţionale.

Comunicatul integral poate fi citit pe siturile indicate.

Aduc mulţumiri profesorului Alexandru Herlea care în permanenţă, după 1990, a fost în toate structurile de conducere ale partidului şi actorului Ion Caramitru (fost ministru) amândoi vicepreşedinti ai partidului, care, din primul moment şi-au dat demisia după semnarea de către Sârbu a ruşinosului protocol de la Timişoara.

Solidari cu cauza moral politică a partidului s-au declarat şi avocatul Dumitru-Mitus Ionescu din Elvetia, între cei mai vechi membri de partid şi Constantin Ionaşcu, membru actriv al mişcării de rezistenţă naţională - amândoi foşti deţinuţi politici.

Noi, generaţia lui "Deşteaptă-te române !", trecem făclia dreptăţii şi independenţei în mâinile voastre, tineri de nădejde, în speranţa salvării ţării, înscriindu-vă în generaţia lui "Redeşteaptă-te române!"

In numele celor de mai sus, care şi-au apărat onoarea lor şi a PNŢ-ului şi în numele funcţiilor (pe care nu le mai enumăr) îndeplinite în partid şi în asociaţiile ce au luptat în ţară şi în exil pentru o Românie liberă şi independentă, dezvăluind opresiunea şi victimele făcute de regimul comunist,
semnează
Cicerone Ioniţoiu,
Secretar General PNŢ
Vicepreşedinte PNŢ -CD
Vicepreşedinte al Consiliului National Român-Exil
Preşedinte al asociaţiei deţinutilor politici
Fost deţinut politic, condamnat de şase ori
Scriitor, cronicar al gulagului Românesc
http://www.procesulcomunismului.com/

3 decembrie 2009
Publicat in situl :http://www.universulromanesc.org/biblio/

Anonim spunea...

cine e basescu...
http://www.vestul.ro/stiri/2209/plansul-prezidential.htm

Anonim spunea...

S.O.S ROMANIA S.O.S
BASESCU PREGATESTE O LOVITURA SE STAT DE TIP FASCIST
DEPARTAMENTUL DE STAT ATENTIONEAZA PE 6 DECEMBRIE :
SE PREVAD IN ZILE URMATOARE MANIFESTARI SI TULBURARI SEMNIFICATIVE .
"The Department of State advises U.S. citizens to to exercise caution when traveling in Romania. American visitors to Romania may encounter large street demonstrations in urban areas which could involve significant unrest. They should avoid areas where such demonstrations are in progress and, in particular, refrain from attempts to photograph the demonstrations."
OPERATIA SIGILUL
SERVICILE SECRETE TREBUE SA SE APERE DEMOCRATIA ROMANA.
Mai multi ofiteri al Serviciului Extern mau contactat laNew York. M-au rugat in calitate de ziarist de investigatii si cetatean USA sa anunt autoritatile americane in legatura cu un plan de actiune extrem de periculos numit codificat SIGILUL. Ei au reliefat faptul ca majoritatea specialistilor sunt alaturi de principile democratiei si impotriva faptului ca serviiciile au fost transformate intr-un instrument politic.
FAPTUL CA LA DEZBATEREA CU GEOANA BASESCU SA REFERIT IN TERMENI DEROGATORII LA ADRESA PRESEDINTELUI OBAMA NU A TRCUT NEOBSERVATA. VICE PRESEDINTELE BIDEN A CERUT EXPICATII SI A DECLARAT " NU VOM ACCEPTA UN NOU MILOSEVICI IN BALCANI A AJUNS UNUL "
AMBASADORUL USA LA BUCURESTI A CERUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTELE BASESCU . CEREREA A FOST RESPINSA.
S.O.S
CERETI AJUTORUL AMERICAN
DEMOCRATIA ROMANA IN PERICOL!
 MAINE VA FI PREA TARZIU
 . SE PREGATESTE O LOVITURA DE STAT DE TIP FASCIST. REZULTATUL ALEGERILOR VA FI CONTESTAT. .USA ARE DATORIA MORALA DE A AJUTA ROMANIA . DEMOCRATIA ROMANA ESTE IN PERICOL.
Robert Horvath CINEAST USA http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/
TRIMITETI MESAJE CATRE AMBASADA PRIN FAX ( NU E-MAIL ) CU MENTIUNEA URGENT – CONFIDENTIAL
SCRIETI IN LIMBA ENGLEZA
ATENTIE
IN CAZUL IN CARE IN CARE SE INCEARCA O OCUPAREA PIETII UNIVERSITATI
CREIATI UN DOCUMENT SCRISOARE ADRESAT PRESEDINTELUI OBAMA CERAND APARAREA DEMOCRATIEI ROMANESTI. REMITETI DOCUMENTUL
AMBASADORULUI AMERICAN.

Anonim spunea...

http://sfinx777.wordpress.com/2009/12/07/ce-o-fi-insemnand-03-basescu-nu-a-castigat/

alex spunea...

sarbatori fericite

Anonim spunea...

DEMOCRATIA ROMANA IN PERICOL DE MOARTE.

In fiecare zi. ora, sau luna incepe un nou scandal. Este o frectie la piciorul de lemn pentru cei de la putere. Atat cat se uita fraudarea alegerilor, viitoarele alegeri vor avea acelasi rezultat. Democratia elementara depinde de alegeri libere si corcte. In caz contrariu este o farsa care se va repeta in perpetuitate.
 La New York Basescu a castigat cu 90 % aproape de procentul lui Ceausescu. Un ziarist de pestigiul trimis la fata locului ar putea lamurii lucrurile. Sau poate sa se deplaseze la Paris unde frecventa la votare a fost de 40 de secunda pe prsoana. Am o gramada de prieteni la Paris care descriu o circumscriptie cu cateva sute de alegatori si nici decum de trei mii. Sugerez o ACTIUNE COLECTIVA A BLOGULUI POLITIC ROMANESC CARE SA INCEAPA CU O SCRISOARE LA AMBASADA SUA DE LA BUCURESTI SI O CONTINUA PRESIUNE PENTRU INCEPEREA UNEI ANCHETE PARLAMENTARE. Lipsa de concentrare si diviziunea atentiei face jocul camarilei Basescu. Sper ca sugestia mea sa fie luata in considerare. In caz contrariu ne vom intalni dupa cinci ani discutand despre Traian Basescu prim ministru, la fel ca omologul Putin dupa doua mandate succesive.
ROBERT HORVATH- DEVA CINEAST USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA " NIPON PRESS.

 ( ZIARISTUL ROBERT HORVATH -DEVA UN PERICOL PENTRU CLICA BASESCU.)
Dupa creiarea scandalului ICR New York prin chemarea politiei americane la expozitia antisemita, anticrestina si pornografica organizata de Patapievici, dupa desconspiratea lui Tismaneanu ca agent al securitatii prin documente noi. dupa preluarea scandalului mafiei armamentului si atentionarea ambasadei USA si a institutilor specializate despre contrabandei de arme romanesti serviciile au intrat in alerta maxima. Sa incercat si reusit aproape complect izolarea unei voci a adevarului. Ziarele principale care se proclama campioane ale libertatii sterg automat toate comentarile iar pe blogul politic doar cateva voci curajoase si demne accepta randurile sale. Cotidianul, Curentul,Gardianul, Romania Libera, Evenimentul Zilei anunta oficial ca pe blogul lor comentariile ziaristuluisunt sunt nevenite. Dupa anuntarea unei manifestatii organizate impreuna cu Uniunea Internationale a Jurnalistilor la care vor participa sute de jurnalisti americani si reprezentanti ai presei internationale in aparare presei romanesti amenintate cu dusparitia in cenzura a devenit totala atingand si teritoriul American. Iata un raspuns tipic al asa numitei presei infiltrate de noua si eterna securitate.:
Ne pare rau, dar dvs. nu mai puteti posta comentarii pe acest site.
Daca dvs. considerati aceasta ca fiind o eroare, va rugam sa luati legatura cu administratorul acestui site.

Copyright © 2005 New York Magazin. Toate drepturile rezervate.

Imediat dupa anuntarea faptului ca autoritatiile faranceze ca urmare a scrisorii adresate Pesedintelui Frantei Sarkozy, au inceput ancheta in legatura cu crima comisa de Basescu in portul Rouen ( incendierea a 22 de vapoare pe timpul cand era capitan de nava) majoritatea blogului politic romanesc au anuntat ca randurile ziarisrtului sunt neavenite. Blogurile care se bat in piept ca ROXANA IORDACHE, MARIUS MINA, ANDREI BADIN, RADU PORTOCALA........... refuza de ierI aceasta voce a adevarului.
Pe langa toate acestea apar diferite voci "independente" care scriu articole memorabile prin inbecilitatea lor. Se remarca in acest sens T. Morar si T.Ungureanu. Servicile plaseaza articole informatIve si in provincie. Iata un exemplu al " inteligentei" sau lipsei complecte de inteligenta ale serviciiloe secrete. Iata un fragment tipic de manipulare ,dezinformare si diversiune securista :
Spionul "Deva" pregăteşte o revoltă anticomunistă la New York , Artistul" 007
'Este acuzat că a fost spion român "plantat" în SUA care, după încetarea "Războiului rece", s-a trezit fără misiuni şi obiectul muncii. El se prezintă ca artist din diasporă cu pseudonimul "Deva". Spune că numele a fost inspirat de oraşul din România în care s-a născut.'
http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/
PENTRU CEI CARE MAI SPERA IN CADEREA LUI BASESCU VA ROG SA CITITI UN ARTICOL CARE VA CUTREMURA PALATUL COTROCENI DIN TEMELII. -TERORISTI AL QUEDA ,ELIBERATI IN ROMANIA INVOLVATI IN ULTIMUL ATAC IMPOTRIVA SUA " NIPON PRESS. Acest articol va aparea pe Robert Horvath -Deva Blog si in presa internationala in cateva zile.
Pentru a urmari adevarul ascuns si cenzurat in Romania deschideti:http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/ 


Anonim spunea...

Domnule Presedinte,

Va invit sa vizitati http://presidentcorner.wordpress.com

Acest blog se doreste a fi un proiect dezvoltat pentru a arata tuturor romanilor ce a facut fiecare Presedinte de tara sau de partid pentru Romania.

Un loc in care in fiecare zi romanii vor gasi ultimele stiri legate de Presedinti.

Am denumit blogul “coltul Presedintilor” deoarece aici se vor gasi informatii doar despre fostii si actualii. Am plecat de la premisa ca fiecare dintre dumneavoastra a facut ceva pentru tara. Din pacate nu toti dintre fostii sau actualii folosesc un mijloc de comunicare cum ar fi siteul sau blogul. Acolo unde nu avem o sa incercam sa gasim informatii din alte surse. Totodata dorim ca si dvs. in masura in care aveti disponibilitate sa va implicati prin materiale si postari pentru acest blog. Cu acordul dumnevoastra si respectand sursa originala vom prelua partial sau integral texte ale dumnevoastra. Nu in ultimul rand astept parerile si comentariile dumnevoastra referitoare la idee!

Anonim spunea...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
Mulţumesc,
Cu stimă Vlad!



Neamul nostru romanesc