sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Desfiintarea Curtii Constitutionale


Presedintele ales al PNTCD, Radu Sarbu, a declarat, vineri, la Cluj, ca revizuirea Constitutiei trebuie sa includa desfiintarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).
Sarbu a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca atributiile CCR ar putea fi preluate de o sectie speciala a Inalte Curti de Casatie si Justitie, ai carei judecatori nu sunt numiti politic, transmite corespondentul NewsIn.
"Curtea Constitionala este o instanta numita politic, in mod egal de catre presedinte, Camera Deputatilor si Senat. Curtea Constitutionala este o institutie foarte necesara regimurilor semiprezidentiale, regimuri in care diarhia executivului produce inevitabil conflicte", potrivit lui Sarbu.
"Deoarece PNTCD se impotriveste intaririi prerogativelor presedintelui si pledeaza pentru parlamentarism, PNTCD propune suprimarea Curtii Constitutionale si preluarea atributiilor ei de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorii de la Inalta Curte sunt magistrati in adevaratul sens al cuvantului, numirea lor facandu-se prin intermediul, Consiliului Superior al Magistraturii, fara interventia celorlalte puteri ale Statului", a afirmat Sarbu.
Totodata, acesta a mai spus ca daca CCR va fi pastrata ca institutie, ea ar trebui "reorientata pentru a se ocupa cu predilectie de apararea drepturilor cetatenilor in fata abuzurilor Statului".
Radu Sarbu sustine ca CCR ar trebuie sa se autosesizeze in cazurile in care institutiile statului incalca drepturile constitutionale ale romanilor prin aplicarea unor legi, iar aceste legi ar urma sa fie modificate.
Sarbu considera ca, in general, dezbaterea privind modificarea Constitutiei este una binevenita, insa in mod normal "nu presedintele este cel care are initiativa revizuirii Constitutiei, ci Camerele Parlamentului". Presedintele ales al PNTCD a mai afirmat ca partidul pe care il conduce se opune oricarei modificari care presupune puteri sporite pentru presedintele tarii.


sursa : newsin


Un comentariu:

Anonim spunea...

Cat de mult va (dis)place Traian Basescu?
ianuarie 28, 2009 by Cezar Pesclevei

traian-basescu

sursa> gandul.info

Ce va (dis)place la acest personaj de-acum exasperant de surprinzator, instabil, pentru siguranta economica si sociala a Romaniei?

Mai aveti curajul sa-l alegeti din nou in (im)postura de Presedinte?

Este momentul sa ne gandim bine pe cine dorim in postura de Presedinte.

Am rasfoit recent una din noile carti din categoria manelelor (in literatura), o carte in care sunt incluse cateva interviuri pe care Traian Basescu le-a dat lui Radu Morar la emisiunea “Nasul” de pe “B1″. Presedintele brava la un moment dat spunand ca, daca era capitanul Titanicului, acesta din urma nu s-ar fi scufundat. Eu ma intreb, initial, daca ar fi fost ales capitan pe celebrul vas. Apoi ma gandesc la soarta vasului.

Sunt curios sa vad cum va evita Traian Basescu, intr-un mod rezonabil, icebergul numit RECESIUNE pentru ca Titanicul mioritic pe care il conduce - Romania, sa nu intre intr-o coliziune fatala cu blocul imens de gheata si sa inceapa inundarea sectoarelor economice ale tarii, a categoriilor pofesionale (oamenii ce practica diverse profesii) ce trebuie platite si pe care el vrea sa le inghete. Probabil e naiv. Cum ar putea ingheta salariile fara a-si scadea sansele la noul mandat de capitan al Cotroceniului? Salariile le va putea ingheta, dar revoltele? Bine. Este stiut ca pionul de sacrificiu al jocului de sah dintre Basescu si ceilalti este insasi Emil Boc, care nu va muri cand piesa sa de pe tabla de sah va fi mancata de piesa unui adversar. Boc va reprezenta formatia lui Basescu, insusindu-si toti pionii, pana cand piesa ce nu poate fi aruncata in afara tablei de joc va ramane singura, anume regele, Basescu.

Etichete blog, blogareala, dispolacere, inghetarea salariilor, mandat, nou, Preşedinte, Preşedinţie, Romania, Titanic, Traian Băsescu
Postat in Politică | Editează | Nu există comentarii »
Boc, dă-ţi demisia!
ianuarie 26, 2009 by Cezar Pesclevei

Motto:

“Înseamnă că trebuie să avem toată admiraţia pentru Guvernul Tăriceanu care, cu toate greşelile lui, ne-a avertizat asupra riscurilor şi tot dispreţul pentru Guvernul Boc, care dă din colţ în colţ ca să nu aplice legea, după ce în campania electorală ne-a promis marea cu sarea“.

Marius Nistor, preşedinte executiv al Federaţiei “Spiru Haret”.

D-le Boc,

E a nu ştiu câta oară când faci POC! Îndrăznesc să vorbesc în numele românilor şi să te rog să-ţi dai demisia! Nu mai fă pe ardeleanul încăpăţânat! EŞTI INCOMPETENT. MUTĂ-TE înapoi LA CLUJ! nu mai nenoroci ţara aceasta oricum nenorocită!



Neamul nostru romanesc