marți, 11 noiembrie 2008

Sârbu îl vrea pe Ciorbea şi îl acuză pe Constantinescu


Preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu, îi recheamă în partid şi să se implice pe toţi cei care s-au simţit marginalizaţi în vreun fel şi în primul pe Victor Ciorbea.

“Nu pot câştiga pariul relansării partidului, fără să aduc în structuri toţi oamenii de valoare care au fost vreodată şi au fost daţi afară, au fost marginalizaţi sau n-au îndrăznit să vină. Sunt invitaţi şi aşteptaţi să revină toţii liderii informali, inclusiv şi în primul rând Victor Ciorbea”, a declarat, marţi, Radu Sârbu, într-o conferinţă de presă, adăugând că a vorbit cu fostul premier ţărănist şi că acesta se va angaja, probabil, de la iarnă, într-o acţiune sistematică în ceea ce priveşte PNŢCD.

Pe de altă parte, Radu Sârbu a declarat că s-ar opune, dacă ar fi cazul, revenirii în PNŢCD a fostului şef al statului, Emil Constantinescu. “Dacă mă voi opune vreodată intrării în partid a cuiva, mă voi opune lui Emil Constantinescu. Din păcate, n-are nicio treabă cu PNŢCD şi a dovedit asta cu vârf şi îndesat. Dacă cineva ca persoană a făcut cu adevărat rău partidului şi în mod conştient şi sistematic, acela e Emil Constantinescu. Ceea ce a făcut Constantinescu n-au fost greşeli, au fost ticăloşii. În nici un caz nu voi accepta ca Emil Constantinescu să revină în PNŢCD, deoarece este cel de care ţărăniştii şi românii şi-au legat speranţele în mai mare măsură decât de oricine altcineva şi care a acţionat cu ticăloşie împotriva intereselor PNŢCD”, a declarat Radu Sârbu.
Preşedintele PNŢCD a mai spus că în partid trebuie să se revină la organizarea de alegeri uninominale, nu pe moţiuni, şi şi-a exprimat convingerea că partidul său va reveni în prim-planul vieţii politice.

Pe de altă parte, Radu Sârbu consideră că, până la urmă, PNL şi PD-L vor fuziona şi că acest lucru este împiedicat acum doar de conflictul personal existent între Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu. “Eu cred că fuziunea dintre PNL -restul PNL- şi PD-L este un lucru care se va întâmpla inevitabil în momentul în care Tăriceanu va fi eliminat din prim-planul PNL, pentru că mi se pare mai probabil ca preşedinteleTăriceanu să piardă în confruntarea cu Băsescu. Această fuziune nu este un fapt împlinitt numai din cauza conflictului personal dintre Tăriceanu şi Băsescu”, a declarat Radu Sârbu.
Liderul ţărănist apreciază că există un proiect mai vechi în acest sens, care îl are ca artizan pe Valeriu Stoica şi că din plan ar face parte şi înglobarea PNŢCD. “Proiectul este de a aduce şi creştin-democraţia în acest partid, care are deja înăuntru curentul popular şi pe cel liberal, iar Marian Petre Miluţ s-a dovedit a fi doar o unealtă în acest scop de a duce PNŢCD în PNL, după care, cu toţii, în PD-L”, consideră Radu Sârbu.

Preşedintele PNŢCD crede, însă, că partidul său va rezista acestor încercări şi chiar va reveni în prim-planul vieţii politice din România, susţinând că formaţiunea pe care o conduce este o alternativă la ceea ce se întâmplă acum în viaţa politică românească.

Marius Salajean

3 comentarii:

perlinpinpin spunea...

cam tarziu , metre , l-ati tradat pe ciorbea la indemnul mesterului-ramole , v-a zanganit (doar atat !) milut argintii la ureche de ati vegetat pan'acu' , aceeasi schema ca la psdr de i-au furat partidul de sub fund lu' saracu' sergiu cunescu . cry me a river !!!

Anonim spunea...

D-le Sarbu, recunosc la dumneavoastra politica anti Constantinescu promovata si de D-nul Ciuhandu, cand a vrut sa unifice partidele CD si sa renunte la numele PNTCD ca sa-l scoata din memoria cetatenilor definitiv, si o politica pro PD.
E. Constantinescu, care nu avea nici o autoritate asupra PNTCD este vinovatul principal, de:
- faptul ca pntcd a racit relatile cu Alianta Civica imediat dupa ce a ajuns la putere ?
- cramponarea PNTCD de putere cand a avut loc criza si schimbarea lui V.Ciorbea, in ciuda faptului ca PD-ul va torpila din interiorul guvernului si facea intelegeri cu PSD-ul, intelegeri care v-au compromis?
- coabitarea grupui de la Brasov cu PD-ul,
- fuziunea cu URR-ul si tentativa de schimbare a numelui partidului pe motiv ca e compromis
- faptul ca PNTCD nu reuseste dupa 8 ani sa creasca de la 2%?

E. Constantinescu este anti Basescu, spre deosebire de d-tra care "o scaldati cu fundul in doua luntrii".
Politicianismul asta de interese meschine va omoara, lipsa caracterelor si a unei politci verticale, va compromite, nu fostul presedinte.

Gheorghe

Roxana Iordache spunea...

@Gheorghe. Da, este printre principalii vinovaţi. Mă mir că nu-ţi dai seama, Ghiţă.

A patronat toate astea. Din păcate. Şi a plătit. Unul din cei care au pus umărul la demolarea premierului Ciorbea, Valeriu Stoica, a pus umărul şi la demolarea lui Emil Constantinescu. Totul se plăteşte. Mai devreme sau mai târziu.Neamul nostru romanesc