sâmbătă, 27 septembrie 2008

PNŢCD vrea Monarhie Constituţională


Radu Sârbu, preşedintele PNŢCD, şi Alexandru Herlea, vicepreşedinte, au prezentat, ieri declaraţia politică, prin care PNŢCD doreşte revenirea la monarhia constituţională din perioada regelui Mihai. "Partidul, odată cu congresul din 24 august, s-a reîntors la principile politice Maniu-Coposu, în speţă morala creştină şi naţionalismul luminat. PNŢCD nu recunoaşte Constituţia lui Iliescu şi actuala Constituţie trebuie schimbată. Dacă ar fi să vorbim strict juridic, Constituţia din 1923 nu a fost încă abrogată. O altă direcţie pe care o vom urma este sprijinirea celor aproape un sfert dintre românii care se află acum în afara graniţelor ţării. Este nevoie de o reformă a statului, deoarece instituţiile importante nu se pot exprima aşa cum trebuie", a spus, ieri, preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu. Acesta consideră încheiată lupta cu Marian Miluţ pentru şefia PNŢCD şi spune că partidul va merge singur în alegerile parlamentare din acestă toamnă. "Apropierea lui Miluţ de PNL a fost pentru noi imorală şi păguboasă, iar PNL doreşte să rămână singurul partid de dreapta pe scena politică. Nu dorim o alianţă, deoarece în acest moment alianţele se fac pe interese de grup, de partid şi personale. Noi suntem singurul partid care mai are credibilitate în Europa şi vom rămâne afiliaţi la PPE", afirmă preşedintele PNŢCD.
Listele de candidaţi pentru colegiile din judeţul Sibiu vor fi finalizate până pe 30 septembrie, însă liderii PNŢCD nu au înaintat nici un nume. (tribuna.ro)

6 comentarii:

George Stancu spunea...

Taranisti trebuie sa fie consecventi cu aceste idei (morale crestina, nationalism luminat, monarhie constitutionala). Vor fi uimiti de numarul Romanilor care cred in ele.

alex.dumitrascu spunea...

Referitor la procesul cu d-nii Milut si Pavelescu, fac si eu o constatare simpla, simpla de tot.
-Daca dumnealor participa la alegeri pe listele PNL,inseamna ca in momentul inscrierii pe aceste liste, isi dau demisia din PNTCD, partidul ramanand fara "presedinte" , Congresul va fi obligat sa aleaga o noua conducere.
- Persoanele actualmente "suspendate" din PNTCD, ar trebui sa candideze ca "independenti" la parlamentare, in czul succesului urmand sa devina parlamentari PNTCD, iar in cazul insuccesului sa preia conducerea partidului, in urma castigarii procesului, sau a unui nou congres.
-Oricum, domnii Milut si Pavelescu, vor trebui sa predea cheile si stampila, indiferent de rezultatul procesului sau al alegerilor.
-Nu stiu ce fel de sahist a fost domnul Milut, daca nu si-a calculat nici macar o singura mutare inainte.

Virgil Georgescu spunea...

In urma congresului s-a stabilita ca Marian Milut numai este Presedinte, ceea ce se petrece acum este doar un moft al acestuia din dorinta de a lasa totul ars in urma sa.
Milut nu candideaza ci doar cateva "consumatoare" din jurul sau: Aurel Pavelescu , Radu Munteanu si probabil alti scutieri fara numar la poarta.
Semnalul de intrare in lupta pentru alegeri trebuie sa vina de la RADU SARBU indiferent ce se va intampla la proces sau dupa.

Anonim spunea...

Virgil are dreptate. Semnalul e dat de mult timp domnilor.

alex.dumitrascu spunea...

Si ce inseamna concret "a intra in lupta pentru alegeri"?

Anonim spunea...

ovidiu 20 ani. Eu imi doresc foarte mult monarhie poate asa elimina si imunitatea politica.ce este aia imunitate politica,adica ne fura tot si noi ii protejam.Afar cu ei sa vina monarhiaNeamul nostru romanesc