duminică, 28 septembrie 2008

Briefing PNTCD : Situatia Juridica

Procesul verbal şi hotărârile congresului extraordinar din 24 august au fost depuse la tribunal la 27 august. Termenul la care tribunalul trebuia să se pronunţe a fost stabilit iniţial pentru 24 octombrie. Solicitarea noastră, pentru obţinerea unui termen mai scurt, s-a judecat la 12 septembrie şi – în ciuda opoziţiei lui Aurelian Pavelescu şi a avocaţilor săi – instanţa ne-a dat câştig de cauză şi a devansat termenul pentru data de 26 septembrie.

Fiind de faţă, Pavelescu & Comp au aflat şi ei noul termen. Cu toate acestea, au solicitat şi au dobândit calitate procesuală – ca intervenienţi – doar la 25 septembrie, când, normal, nu au mai avut cum să acceadă înscrisurile depuse de noi, deoarece judecătorii îşi iau dosarele din arhivă cu 2-3 zile înainte de termen, pentru a se pregăti. În aceste condiţii, instanţa a fost obligată să acorde un nou termen, care a fost stabilit pentru 10 octombrie.

Întârzierea cu care au devenit intervenienţi în proces confirmă reaua lor credinţă faţă de interesele PNŢCD şi demonstrează că urmăresc tărăgănarea confirmării de către justiţie a noii conduceri, alese la congres. De fapt, prin prelungirea demersului în justiţie, încearcă scoaterea partidului din alegeri. „Arginţii” pentru trădare vor fi 2 colegii eligibile, pentru Aurelian Pavelescu şi pentru Radu Munteanu, care au binemeritat – din perspectivă liberală – recompensele respective. Despre răsplata materială, cu bani publici, a fostului preşedinte, ne vom lămuri cât de curând.

Dacă la 10 octombrie ne vom judeca, iar instanţa se va şi pronunţa, atunci nu ar fi prea târziu pentru a participa la alegeri, conform hotărârii congresului. Dacă ei vor face recurs, atunci participarea PNŢCD la alegeri va fi compromisă. Pronosticul meu este că Miluţ, Pavelescu, Munteanu, etc sunt de rea credinţă faţă de partidul nostru şi că urmăresc numai interese personale, de genul celor menţionate mai sus; eu cred că vor face recurs, pentru că obiectivul lor este scoaterea PNŢCD din arenă. Ca să folosesc o sintagmă consacrată, deja „s-au demascat”!

Mulţi dintre preşedinţii organizaţiilor judeţene care nu au participat la congres, s-au lămurit între timp asupra faptului că Miluţ şi ai lui joacă pentru liberali pentru că joacă pentru ei înşişi! Membrii CNC care i-au urmat au fost folosiţi ca şi carne de tun într-o bătălie care urmăreşte eliminarea definitivă a PNŢCD din viaţa politică românească. Sunt convins că – cu excepţia câtorva, luaţi efectiv „din autogară” şi numiţi în fruntea unor comitete interimare de conducere – cei mai mulţi sunt naţional ţărănişti autentici. Lor le adresez apelul de a se alătura majorităţii ce a organizat un congres perfect statutar, tocmai pentru a salva partidul. În faţa pericolului pierderii identităţii şi chiar al dispariţiei PNŢCD, este nevoie să fim uniţi; nu neapărat în jurul unei conduceri, ci al unei linii politice. Nici congresul nu a fost organizat pentru a înlocui nişte persoane cu altele, ci pentru a bloca o linie politică falimentară pentru partid. Poate că, prin tertipuri procedurale, adversarii partidului vor reuşi să saboteze participarea în această campanie electorală, dar PNŢCD va supravieţui. A supravieţuit închisorilor comuniste, va supravieţui şi adversarilor de astăzi, fie ei ce-or fi: liberali, democraţi ori infiltraţi. Acesta este mesajul pe care noi, toţi, trebuie să-l exprimăm cu fermitate!


Radu Sârbu

Preşedintele PNŢCD

28 septembrie 2008

8 comentarii:

Anonim spunea...

"Dacă ei vor face recurs.. sunt de rea credinta"
Sa fim seriosi, argumentele sunt penibile. Daca "ei" chiar cred in ceea ce sustin nu e nimic penibil in a'si apara crezul. Btw, cand ati facut congres de schimbare cu cateva luni inainte de alegeri nu ati periclitat soarta partidului? Dar daca instanta se pronunta impotriva voastra ce faceti? Sau de cand mergeti la brat cu Basel aceasta varianta iese din discutie?

Finalul e de'a dreptul stupefiant: "ei,..Milut, Pavelescu sunt ticalosi, infiltrati, tradatori..", dar... le adresati un apel de a se alatura majoritatii. Nu e comic?

Si ca toate sa fie cat mai clare(daca n'ar fi fost deja) scrieti si lista dusmanilor, incepand cu liberalii desigur, ii mentionati pe democrati(social-democrati, nu'i asa?.. si terminati cu infiltratii - Milut)

"liberali, democraţi ori infiltraţi"

Hai sa va spun doua vorbe: n'am nici o simpatie pt Milut si Pavelescu, insa parerea mea e ca in randul taranistilor, a celor care au votat PNTCD si INCA l'ar mai vota, voi- grupul vostru, in special Radu Sarbu, treceti ca apropiati ai lui Basescu. Va complaceti in aceasta imagine, echivalentul grupului de la Cluj din PSD sau a aripii StoloStoica din PNL. Lucrul acesta va face complet nefrecventabili.

Anonim spunea...

anonimii astia imi aduc aminte de farfuridi si branzovenescu.:))au curaj.:)) daca-i prinde mina le rupe dintii.:))

Anonim spunea...

Grupul de aplaudaci din jurul tandemului securistic, Marian Milut-Doru Ioan Taracile (caci au doua firme impreuna, iar nevsta lui Taracila este contabila ambelor), ce s-a sudat de pe timpul sederii lui Milut in Germania in 1986, nu mai pridideste in a arunca cu noroi in PNTCD. Pentru ei opinia figurilor istorice ale partidului, cei ce au facut ani grei de puscarie pentru acest partid, cei ce l-au reinfintat, adica nume ca Ion Diaconescu, Ionescu-Galbeni sau Academicianul Tepelea, nu au nicio relvanta, atata timp cat ei il resping pe Milut si clica din jurul lui. Daca acesti indivizi, latrai securistice, isi inchipuie ca pot confisca sau distruge partidul se inseala.
Nu au putut sa o faca nici parintii lor, atunci cand acestia au scos partidul inafara legii in 1948, si nu o s-o poata face nici ei.
Incercarile lor patetice de discreditare a surorilor Copusu, a figurilor emblematice ale prtidului, a lui Ciuhandu, imi starnesc mai degraba mila...

Un taranist

Anonim spunea...

Toader are dreptate.
Toti anonimii astia care sunt anti-Diaconescu, Tepelea, Ionescu-Galbeni, Caramitru (ati vazut aseara pe Realiatea interviul cu Caramitru?), Ciuhandu, Herlea, etc, sunt figuri caragialesti. Aici ii dau dreptate si lui "Un taranist" cand ii numeste latrai securistice. Bucuria lor cea mare este ca acum, la alegeri, PNT nu va mai figura pe afise, banere, postere. Va fi o liniste totala in ceea ce priveste PNT. Ce rusine si umilinta pentru noi! Aparent numai, se pare ca si-au implinit visul de a condamna PNT la uitare, la stergere din memorie...Insa eu ii sfatuiesc sa nu se bucure prea devreme.

Gasca securistica condusa de Milut arunca acum cu noroi prin rudele lor. Ex: pe blogul Roxanei si-a facut aparitia sotia lui Laurentiu Mandrea, omul de incredere a lui Milut in Dolj si pe toata Oltenia. Acest mercenar al lui Milut, ce isi asmute nevasta pe diferite bloguri impotriva PNT, este platit cu 24 de milioane (lei vechi) pe luna de catre Milut, care ia pus la dispozitie si o masina cu numar de Bucuresti, pe gratis. Stiu asta chiar de la acest individ, caci s-a laudat cand a venit la Valcea pentru a racola suporteri PNT in favoarea gruparii Milut, pentru asa zisa conferinta de spijin a lui Milut de la Bucuresti.

Cucoana Mandrea (Felicia pe numele ei) injura birjareste si batjocoreste pe toata lumea care nu e de acord cu perechea nefasta Milut-Pavelescu: de la Ion Diaconescu, (care cica e securist/KGB-ist!) si Ionescu-Galbeni, pana la cel mai nevinovat ins sau insa care isi dau si ei o parere critica sau diferita pe intenet. Puteti sa va convingeti si singuri de ce va spun daca accesati blogul Roxanei.

Tare ma tem ca si anonimii astia sunt de fapt tot mercenarii asmutiti ai lui Milut, care cauta sa stearga partidul de pe harta politica a tarii. Eu ca valceanca incapatanata ce sunt, impartasesc opinia lui "Un taranist", ca partidul nu o sa dispara, in ciuda eforturilor disperate ale acestor denigratori platiti.

Anonim spunea...

Hait ca ne-ati speriat dragi anonimi cu amenintarile si incercarille vostre neroade de a ne intimida. Tot nu va lasati de vechile voastre tehnici securiste? Dar dragostea dintai nu se uita. Nu-i asa tovarasi? Fiti atenti ca nu cumva sa va alegeti voi cu plangeri penale, daca nu incetati cu calomnierea liderilor de marca ai partidului pe internet. Aveti norocul ca unuii de calibrul lui Diaconescu sau Ionescu-galbeni nu se cobora la nivelul vostru.
Cat despre Radu Sarbu, daca o sa ne minta o s-o plateasca. Nu e el un inger, si a facut si el cateva greseli pe care le mai si recunoaste. Dar el nici nu a adus partidul sub 1%, si nici nu vrea sa stearga partidul din istorie, asa dupa cum vreti sa fceti voi la aceste alegeri parlamentare, dragi tovarasi.

Sambata seara, la Realitatea, in emisiunea lui Turcescu, ce frumos va mai dat peste bot Ion Caramitru...Te pomeni ca il dati in judecata si pe asta!

Avum ca sunteti deconspirati, suteti ca niste sobolani incoltiti ce chitcaie besmetic.
Bau! Pazea ca vine pisica!

P.S. Faptul ca ati numit-o pe Roxana Iordache, despre care nu stiti absolut nimic, o "parasuta", denota inca o data, caracterul vostru mojic si securistic. Calomnia a ramas arma voastra preferata, nu-i asa?

Anonim spunea...

Nu va mai tot intrebati cine is anonimii astia! Unul dintre ei, excelent forumist(anonim)este mierlutzius. Inainte de a-si pune tocuri ca sa priveasca peste masa, posta la greu de pe scaunel, pe forumurile unor ziare, prezentindu-si firma ce lucra taicule cu nasa, cu galaxiile..phui drace!

Anonim spunea...

Despre faptul ca ultimul congres ar fi daunat cumva partidului pot spune ca e o aberatie .
Conducerea Milut Pavelescu este de fapt cea care prin participarea pe lista PNL scoate PNTCD din competitia electorala.
Fara contestatia lor am fi avut pana in prezent un numar suficient de candidati cu sanse reale in acele colegii in care este concentrat 'NUCLEUL DUR" al PNTCD.
Scopul binomului biped care detine vremelnic stampila partidului, este de a le bloca acestora accesul la alegeri.
O sa vedem maine, dar indiferent de rezultat, PNTCD va iesi invingator, chiar daca va trebui sa treaca din nou in ilegalitate, asa cum a mai fost.
Anonimii n-au chiar atat de mult caracter incat sa-l urmeze.

Anonim spunea...

Va invitam sa participati cu sugestii sau articole la www.pntcd.com, noul site al PNTCD.



Neamul nostru romanesc