duminică, 20 iunie 2010

Cacealmaua Pavelescu

Dragi prieteni,

“Demisia” lui Miluţ - dintr-o funcţie pe care numai el şi încă câţiva mai credeau că o deţine – a creat speranţa că se poate realiza reconcilierea ţărăniştilor şi că PNŢCD se poate întoarce cu faţa la electorat. Multă lume nu înţelege care (mai) este problema şi se interesează, pe o cale sau alta, despre perspectivele scoaterii Partidului din blocajul în care se află. Lucrurile stau în felul următor:

1. Marian Miluţ a demisionat pentru că a înţeles că va pierde procesele. Din 8 procese, într-unul singur s-a dat o hotărâre, iar aceasta ne este favorabilă. Urmează constatarea faptului că el a fost exclus din PNŢCD de către JODA ales în ianuarie 2007, iar apoi “demolarea” congresului lor din 12 septembrie 2009, ş.a.m.d.

2. Aşa zisul “CNC” de la Piteşti – unde a “demisionat” Miluţ – l-a numit pe Aurelian Pavelescu “preşedinte interimar”. Instituţia preşedintelui interimar nu există în Statutul PNŢCD, pentru că nu există în legea partidelor. Preşedintele unui partid nu poate fi ales decât de congresul partidului. În cazul vacanţei postului de preşedinte, CNC desemnează o Comisie Interimară de Conducere (CIC), care organizează congresul.

3. În calitatea inexistentă de “preşedinte interimar”, Aurelian Pavelescu nu poate prelua cauzele aflate pe rolul instanţelor în numele lui Miluţ. Conform Statutului, dacă preşedintele demisionează, toţi componenţii BNC – aleşi pe moţiunea preşedintelui – sunt demişi. Aşadar, Aurelian Pavelescu nu este nici “preşedinte interimar”, nici prim-vicepreşedinte şi nici membru al “BNC”. Mai mult decât atât, Aurelian Pavelescu nu este nici măcar membru al partidului, deoarece – după ce a devenit liberal, pentru a candida pe listele PNL – nu s-a mai înscris niciodată într-o organizaţie locală a PNŢCD.

4. Din motivele de mai sus, Aurelian Pavelescu este într-o poziţie foarte slabă în faţa instanţelor judecătoreşti. Trebuie să ştiţi că avocatul Vasiliu (versat, bun penalist şi cu multe relaţii în Palatul de Justiţie) nu mai este plătit de Miluţ şi s-a retras complet, din toate cauzele. Avocatul Aurelian Pavelescu a cerut şi a obţinut amânarea fiecărui proces care a avut termen după “demisia” lui Miluţ, pentru motivul… angajare de avocat. Între timp, nouă ne spunea că ar trebui să renunţăm la procese, caci ne va bate în toate, pentru că el este un avocat excepţional. Faptul că tergiversează dovedeşte că ştie că nu are nici o şansă şi că noi vom câştiga toate procesele.

5. Conştientizând poziţia foarte slabă în care se află în raport cu noi, Aurelian Pavelescu încearcă să şi-o consolideze printr-un “congres” care să-l aleagă preşedinte al partidului.

6. Noi am dorit cu adevărat să realizăm reconcilierea în PNŢCD. Drept urmare, am negociat cu Pavelescu, ca şi cum acesta ar fi membru al partidului şi prim-vicepreşedinte al facţiunii Miluţ; am acceptat să facem un congres comun, în care fie să lăsăm competiţia deschisă, fie să se meargă pe o moţiune negociată, oricine putând să candideze; în acest al doilea caz, am fost de acord să nu candidez, urmând a conveni asupra persoanei unui preşedinte reciproc acceptat.

7. S-a dovedit că Aurelian Pavelescu se comportă identic cu Miluţ, considerând că numai el reprezintă partidul, el trebuie să organizeze congresul şi el trebuie să fie ales preşedinte.

Până la urmă, a afirmat textual, în faţa comisiei de negociere: “Doar nu vă închipuiţi că l-am făcut pe Miluţ să demisioneze ca să vă las vouă partidul !? ” De ce vrea să fie preşedinte şi de ce nu permite alte moţiuni, aşa cum ar fi normal într-un partid democratic? Un dictator a plecat, un altul vrea să vină.

Procesul de reconciliere a încetat, chiar dacă organizaţiile de bază şi-au dorit-o, întrucât a fost blocat de către Pavelescu. Fără program politic, fără program de finanţare, fără personalităţi şi fără experţi, el vrea să fie preşedinte!

8. Din mai multe surse ştim că Miluţ nu mai finanţează pe nimeni în PNŢCD. În aceste condiţii, lui Pavelescu îi este din ce în ce mai greu să suporte cheltuielile legate de sedii, fiind disperat şi ajungând să promită fel de fel de funcţii, unor indivizi care îi promit bani. Între alţii, s-a reapropiat de Cozmin Guşă.

Tot din surse sigure ştim – de altfel, se vede şi cu ochiul liber - că PDL are probleme interne serioase şi că nu mai este interesat de PNŢCD. Nici chiar Băsescu – obligat la defensivă - nu va mai interveni în justiţie, ca să îl ajute pe Pavelescu.

9. Fără legitimitate, fără fondurile necesare întreţinerii partidului şi perfect conştient că va pierde procesele, Pavelescu joacă poker şi blufează cu o carte proastă, sperând ca organizaţiile lui să nu descopere la timp cacialmaua şi să îl urmeze. În realitate, toţi cei care se vor lăsa păcăliţi şi îl vor urma, vor pierde pe mâna lui.

Reconcilierea partidului se poate face şi trebuie să se facă la bază, la nivelul organizaţiilor teritoriale. Fac un apel către toţi ţărăniştii, care până acum au fost induşi în eroare de Pavelescu şi acoliţii săi, să închidă acest capitol trist din istoria partidului, să revină în partidul real şi să contribuie fiecare cât poate la relansarea pe scena politică a PNŢCD. Vor fi primiţi ca nişte fraţi.

Radu Sârbu

Preşedintele PNŢCD

20 iunie 2010

5 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca nu mai citesc ”vechituri”, desi atata am invatat din ele. Ultima a fost aceea cu Parlamentul.
    Ma bucur ca aci nu ma mai cenzureaza si nu ma mai acuza nimeni de idolatrie si altele.
    Vreau sa construiesc, ca si asta primavara: ”doua puncte fac o dreapta”.
    Daca reusesc sa ma loghez (totusi sunt blonda) vreau sa transcriu comentariul cu PNTCD 2010, care inca nu a aparut.
    Ma bucur mult sa va regasesc ”acasa”, fara intermediari.
    Cristina Coldea

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca atata s-a vorbit de cine este spionul cui si in final al Securitatii. Daca sau nu cineva a fost securist si ca atare nu prezinta incredere. Va propun o actualizare a mesajului PNTCD 2010, astfel:
    1. Renuntarea la conflictul istoric cu Securitatea. Si la retorica anticomunista. Pentru generatia mai tanara decat mine, care voteaza, subiecte neactuale. Respectate, cunoscute, dar cazute in desuetudine (politica). Reducerea numarului serviciilor este importanta, din motive mai ales economice.

    2. Nationalismul luminat. Copiii au parinti plecati afara, care au indurat mult in strainatate. Varianta ”Romania mare” NU este una civilizata, pentru cei care sunt obisnuiti cu democratia Spaniei, Italiei etc. Tavalugul FMI este alt factor ce irita mult in ultima vreme.
    Nivelul de trai in Romania anului 2010, comparativ cu alte tari UE, este punctul zero de abordare a oricarei campanii electorale! Parerea mea!

    3. Mesajul social. Educatia, sanatatea, coruptia in justitie. Necesita implicarea unor oameni verticali. Acestia NUMAI taranistii pot fi. Ei pot gira asanarea morala a societatii, atat de mult dorita de popor. TOTI suntem constienti cata coruptie exista si cat de rau ne-a adus in acesti 20 de ani! Dar trebuie sa o inlaturam!

    4. Mesajul crestin. Ecumenic. Nu blestemam cu crucea in mana! Nu ca Becali si, din nou, Romania Mare. Dar poporul roman este in esenta credincios. Si suntem singurul partid crestin ne-extremist din tara. Vertical si moral.
    Trebuia sa mai fim si social, si aci, cu toate ca sunt sceptica in privinda aderentei sindicatelor, (sufleteste vorbind), cu toate ca mi-am atras foarte multe critici (ne-am atras, poate), e bine ca s-a facut ”prima mutare” si avem al 4-lea element in careul acesta.
    Eu consider ca aceste 4 puncte pot constitui elemente forte in abordarea unei viitoare campanii electorale.

    Mi-am spus acest punct de vedere la Pitesti, am fost aprobata. Am spus acest punct de vedere unor tineri. TCD converge. Nu toti gandim la fel, e normal, dar asta este parerea multora.
    Daca, in acest mod, putem reuni toti oamenii, care vor sa reconstruiasca acest partid, acceptand un lider cu experienta celor 5* de ani si elasticitatea si comunicarea unuia de 40, eu zic ca avem sanse mari sa facem alea 20%, pe care mi le doresc.
    Cu drag, tuturor colegilor ce citesc asta,
    Dr. Cristina Coldea

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbule, pleaca acasa coruptuleeeeeeeeeee! ai fost in guvernare si ai muls la greu!
    Pavelescu e noul sef.....e timpul de schimbare!!!!!!!
    AFARA!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. @
    Cristina

    Crestinismul nu este 'ecumenic".
    Le incurci rau de tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Negrescu Radu Ioan4 august 2010 la 15:35

    Ca si alta data cucoana asta, care crede ca le stie pe toate +da sfaturi la toata lumea+ii linge talpile lui Sarbu( ca sa nu zic altceva) bate campii. Noi romanii suntem 99% ortodoxi iar intre ecumenismul ortodox si cel promovat de Consiliul Mondial al Bisericilor exista contradictii flagrante si deosebiri dogmatice profunde, care fac imposibila apartenenta la Sfânta Biserica Ortodoxa Universala si, în acelasi timp, la miscarea ecumenica ce îsi impune în ultima vreme conceptiile sale, tot mai insistent si tot mai strain de duhul Ortodoxiei. ASA CA, CUCOANA vezi-ti de spitalul si spagile tale si lasa-ne in pace. De aia esti singura si nu te vrea nimeni

    RăspundețiȘtergere