marți, 11 noiembrie 2008

Corneliu Coposu, comemorat de taranisti


Seniorul Corneliu Coposu, comemorat de taranisti

Fostul presedinte al PNTCD Corneliu Coposu a fost omagiat, ieri, de catre taranisti. Radu Sarbu, a declarat ca Seniorul Coposu a fost si este “un simbol al elitei morale românesti”. El a sustinut ca Seniorul a demonstrat ca “politica poate fi si morala”. Mai mult, Sarbu a precizat ca, desi în timpul vietii lui Coposu “românii îl votau pe kaghebistul Iliescu în proportie de 80 la suta”, pâna la urma crezul politic al Seniorului s-a impus, deoarece acum “toti vor NATO, Uniunea Europeana, restitutio in integrum în materie de proprietate, reforma economica si privatizare, justitie scoasa de sub influenta politicului”. Corneliu Coposu a murit în urma cu 13 ani, pe 11 noiembrie 1995, la vârsta de 81 de ani, din cauza unui cancer. El s-a nascut în Salaj, la Bobota, si a fost secretarul personal permanent al lui Iuliu Maniu. A fost arestat de comunisti la 14 iulie 1947, împreuna cu întreaga conducere a PNT, iar, dupa 9 ani de detentie, în 1956, a fost condamnat pentru “înalta tradare a clasei muncitoare si crima contra reformelor sociale”. În total, a avut 17 ani de detentie, în penitenciarele Vacaresti, Jilava, Pitesti, Malmaison, Craiova, Aiud, Râmnicu Sarat, Poarta Alba, Capul Midia, Canalul Dunare-Marea Neagra, Gherla, Sighetul Marmatiei.





In memoria Seniorului


Se implinesc maine, 11 noiem­­brie, 13 ani de la trecerea in eternitate a Seniorului Corneliu Coposu. Fundatia pentru Democratie Crestina si conducerea aleasa a PNTCD au organizat sambata, la Ramnicu Sarat, comemorarea celui supranumit "Presedintele Moral al Romaniei".

Ramnicul a fost ultimul loc de detentie al lui Corneliu Coposu, de acolo fiind eliberat in vara anului 1962, dupa 15 ani petrecuti in mai multe inchisori comuniste. La invitatia organizatiei locale a PNTCD au raspuns numeroase filiale, ziua de sambata, 8.XI.08, transformand orasul buzoian intr-un autentic loc de pelerinaj al taranistilor, cu participanti si din partea Aliantei Civice, Asociatiei "21 Decembrie" si a Asociatiei Victimelor Mineriadelor. Eveni­mentul come­morativ, in amintirea Seniorului si a altor luptatori anticomunisti care au avut parte de cumplita inchisoare de aici - un adevarat "mormant al tacerii si supliciului"- a fost cinstit cu depunerea coroa-nelor de flori la Troita si Monu­ment, cu evocarea momentelor dramatice ale vietii si mortii unora dintre cei intemnitati, printre care Ion Mihalache, unul dintre cei doi fondatori ai PNT, asasinat la 5 februarie 1963. A fost lansata cartea "Prin ungherele iadului comunist Ramnicu Sarat", de Ion Diaco­nescu si Cicerone Ionitoiu. Au adus un pios omagiu inain­tasilor personalitati din PNTCD, in frunte cu presedintele Radu Sarbu, care au vorbit si despre criza morala din actuala perioada de tranzitie.
Valentin HOSSU-LONGIN

2 comentarii:

  1. NU VA MAI ASCUNDETI PE DUPA UMBRA SENIORULUI , PIGMEILOR, VANDUTILOR, NEMERNICILOR CARE ATI AVUT PRIMUL-MINISTRU PE CARE L-ATI TRADAT SI L-ATI INLOCUIT CU UN TURNATOR JEGOS , DUPA AIA CU UN SECURIST MASON , APOI ATI VANDUT PARTIDUL DUBIOSULUI MILUT , SI V-ATI ALIAT CU LIBERALII, AU NU STITI VOI , NEMERNICILOR ,VANDUTILOR SI NENOROCITILOR CA ASTIA SUNT NISTE LEPRE COMUNISTE CARE PANGARESC AMINTIREA BRATIENILOR SI SUNT AFILIATI LA INTERNATIONALA LIBERALA CARE INSEAMNA SOCIALISM MASCAT , DESI PNTCD FACE PARTE ALATURI DE PDL DIN GRUPUL PARTIDELOR CONSERVATOARE , BA STITI , DAR VOI PANA SI ACUM IN CEASUL AL TREISPREZECELEA INCA MAI FACETI ARANJAMENTE CU LIBERALII, PE CINE CREDETI CA VETI MAI AMAGI ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Radule, când mai folosiţi poza de mai sus, dacă nu ţineţi seama de faptul că atunci când am publicat-o pe blogul meu am precizat "exclusivitate", măcar treceţi autorul, Pascal Ilie Virgil. Nu era nici o problemă să o preiei de la mine, doar atât, să precizezi autorul.

    P.S. Poate ştergi mizeria aia de mesaj al anonimului de mai sus împotriva PNL.

    RăspundețiȘtergere